Društvo

Počinje javni prevoz u Nišu. Zaposlenima nisu potrebne potvrde

Javni gradski prevoz u Nišu počinje sa radom od sutra 8. maja. Zaposlenima neće biti potrebne potvrde o zaposlenju već samo obezbeđene karte za prevoz. Nošenje maski i rukavica, mere su koje su obavezne.

Prema navodima direktora JP “Direkcija za javni prevoz” Milana Milića u prvoj fazi funkcionisanja, prevoz je namenjen samo zaposlenim Nišlijama. Kaže potvrde nisu potrebne, ali nisu prodavali polumesečne karte đacima i studentima i drugim kategorijama stanovništva.

“Apelujem na savest građana da neće zloupotrebljavati gradski prevoz i koristiti ga bez preke potrebe, kako se ne bi stvarale gužve. Ukoliko uvidimo da putnici u velikoj meri krše i zloupotrebljavaju pravila, mi ćemo da donesemo drugačije mere, možda čak i da tražimo potvrde od poslodavaca da se javni prevoz koristi isključivo za prevoz radnika na posao”, rekao je Milić Niškim Vestima.

Svaki putnik moraće da nosi maske i rukavice. U autobusima će biti obeležena sedišta, a na podu autobusa biće postavljene tačke kako bi se putnici prdržavali fizičke distance.

“U toku je prodaja polumesečnih karata i one će važiti od 8. maja. Polumesečne karte inače važe od 15. u mesecu, ali sada će važiti od 8. maja jer smo u februaru prekinuli prevoz i na ovaj način im kompenzujemo tih nekoliko dana”, kazao je Milić.

Gradski prevoz u Nišu saobraćaje po letnjem redu vožnje. O terminima polazaka putnici mogu da se informišu na sajtu Direkcije za javni gradski prevoz ili na OVOM linku.

PRAVILA PONAŠANJA U VOZILU

1. PUTNICI КOJI IMAJU BILO КOJI SIMPTOM RESPIRATORNE INFEКCIJE MORAJU ODUSTATI OD VOŽNJE VOZILIMA JGPP-a

2. USLUGE JAVNOG PREVOZA MOGU КORISTITI SAMO ZAPOSLENA LICA КOJA NOSE LIČNU ZAŠTITNU OPREMU – MASКU I RUКAVICE, NA PROPISAN NAČIN.

3. U VOZILU PUTNICI ULAZE JEDAN PO JEDAN DRŽEĆI FIZIČКU DISTANCU

4. ULAZ U VOZILO JE MOGUĆ JEDINO NA VRATIMA КOJA SU PREDVIĐENA ZA TO (POSEBNO OBELEŽENA VRATA ZA ULAZ)

5. ZA IZLAZAК IZ VOZILA КORISTITI VRATA КOJA SU PREDVIĐENA ZA IZLAZ (POSEBNO OBELEŽENA VRATA ZA IZLAZ)

6. POTREBNO JE DA PONAŠANJE U VOZILU USКLADITE SA POSEBNIM OZNAКAMA КOJE SU POSTAVLJENE. (STRELICE ZA USMERAVANJE КRETANJA, POSEBNO OBELEŽENA MESTA ZA STAJANJE, POSEBNO OBELEŽENA MESTA ZA SEDENJE..) UZ MERE ODRŽAVANJA FIZIČКE DISTANCE.

U autobuse će moći samo zaposleni građani, uz maske i rukavice

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com