Društvo

Ministar Vulin podržao akciju GO Palilula

Treća grupa školaraca sa teritorije Gradske opštine Palilula, bila je na jednodnevnom izletu na Kopaoniku. Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin pozdravio je akciju ove niške opštine.

Predsednik opštine Boban Džunić uvek je sa mališanima na Kopaoniku kako bi se uverio da je boravak dece bezbedan i da se lepo provode. Ove subote ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin našao se sa rukovodstvom opštine na Kopaoniku. Podrška za akciju nije izostala, kao i pohvala za ideju.Screenshot 9

Jedna od najsiromašnijih niških opština Palilula, pokrenula akciju da do kraja zimske sezone, svakog vikenda vodi na jednodnevni izlet na Kopaonik, najuspešnije đake iz škola sa njene teritorije, ali i svu onu decu koja nikada nisu bila na ovoj planini.

Inicjativa čelnika Palilule predložena je i osmišljena pre mesec dana, a ovog vikenda, već treći put zaredom, na „snežne igrarije“ u pratnji nastavnika, išlo je oko pedesetak malih Palilulaca, učenika OŠ „Branko Miljković“.

-Stvarno se radujem jer nikada do sada nisam bila na snegu van svog grada, a posebno mi je drago što ću ovaj moj prvi ovakav izlet provesti sa svojim drugarima iz škole, priča vidno uzbuđena Ana, učenica 5 razreda, koja je na mesto okupljanja, kako kaže došla mnogo pe 6 časova, za kada je bio zakazan polazak.

Iako većina njih ne zna da skija, sankanje, grudvanje i klizanje trajalo je čitav dan do prvog sumraka, naravno uz pauze za okrepljenje koje su njihovi nastavnici zajendo sa čelnicima opštine pripremili za put. Osim školskog osoblja u pratnji, o bezbednosti dece svakog vikenda brine i prvi čovek Palilule, koji, kako navode, zajedno sa njima provodi dan na „Kopu“.

-Smatram da je jako bitno da motivišemo decu na svaki mogući način, ali da omogućimo onima da koji nemaju možda mogućnost da sami odu, pokažemo Kopaonik i da budu zajedno sa drugarima, i upravo je to i cilj naše akcije, tvrdi Boban Džunić, predsednik GO Palilula, i dodaje da bez obzira na to što imaju najslabije punjenje opštinske kase, briga o deci i ugroženim kategorijama mora da bude na prvom mestu svima.

12661786 495358023978178 8039855316020915227 n

Iz opštine najavljuju da će „vikend za mlade Palilulce“ trajati do kraja marta, samo još, kako kažu, da ih vreme posluži.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com