Politika

SDS: Tražimo vanrednu sednicu Skupštine grada

Socijaldemokratska stranka u Nišu počela je da prikuplja potpise odbornika za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada Niša na kojoj bi jedina tačka bilo razmatranje izveštaja Državne revizorske institucije.

S obzirom na to da se ni predsednik Skupštine grada Niša, a ni Gradonačelnik i gradsko veće već više od mesec dana ne obaziru na apele opozicije da se o izveštaju DRI, kojim je konstatovano da je gradska vlast nenamenski potrošila više od 1,6 milijardi dinara građana Niša, raspravlja u gradskom parlamentu, opozicija će iskoristiti član 71 Poslovnika o radu SG da jedna trećina odbornika može tražiti sazivanje sednice, piše u saopštenju Socijaldemokratske stranke u Nišu.

„Ko se plaši rasprave u Skupštini grada Niša“, pita odbornik SDS-a Goran Krivačević, i dodaje da nepravilnosti u rukovođenju gradskim budžetom moraju biti povod za raspravu u Skupštini grada. On je istakao da, osim što je bahata i osiona, izvršna vlast u potpunosti je derogirala gradski parlament, piše u saopštenju niškog SDS-a.

Krivačević je rekao da će, pored odbornika SDS-a, inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada Niša podržati i odbornici Demokratske stranke i Narodnog pokreta Srbije, LDP-a, ali da očekuje da, principijelno, kao što su to radili i prethodnih godina, ovu inicijativu podrže i odbornici DSS-a.

On je pozvao i odbornike SDPS-Niška priča, koji su deo vladajuće većine, da kao i u prethodnom sazivu dosledno podrže ovakvu inicijativu. Poziv je uputio i šefu odborničke grupe SNS Dejanu Jovanoviću, ali i svim onim odbornicima vlasti koji su se zalagali za borbu protiv svih koruptivnih elemenata u gradu, da svojim potpisom pokažu da im borba protiv korupcije i kriminala nije samo deklarativno važna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com