Politika

DS bez koalicionih partnera u Skupštini grada

Demokratska stranka će samostalno nastupati u gradskom parlamentu, bez predizbornih koalicionih partnera sa liste “Niš, moj grad”. Odbornici DS u Nišu će u Skupštini grada i Skupštini gradske opštine Medijana u narednom periodu zastupati interese građanki i građana u okviru samostalnih odborničkih grupa DS, saopštili su u ovoj stranci.

“Gde god budemo mogli idemo samostalno”, potvrdio je Niškim Vestima i lider niškog DS-a Miodrag Stanković.

Od 7 odborničkih mesta koliko su osvojili na izborima, 3 pripadaju ovoj stranci, dok po 2 pripadaju Narodnom pokretu Srbije i Socijaldemokratskoj stranci.

Kako kažu u DS-u na predstojećoj sednici Skupštine grada glasaće protiv izbora kandidata SNS-a i njenih koalicionih partera za rukovodstvo grada.

“SNS i njeni novi – stari koalicioni partneri su u prethodne četiri godine pokazali da ne znaju i ne mogu odgovorno i uspešno da upravljaju gradom i da su za najteži položaj stanovnika Niša u poslednjih 50 godina krivi upravo oni koji su i prethodne četiri godine upravljali gradom”,

DS će glasati i protiv imenovanja direktora javnih preduzeća, institucija i ustanova, protiv predloga za rukovodstva gradskih opština koje će, kako kažu, uslediti nakon podele plena od strane radne grupe SNS koja će odlučivati o raspodeli javnih preduzeća i funkcija u Nišu.

Lider niškog NPS-a Branislav Jovanović kaže da je odluka DS-a da nastupa samostalno interesna, kao i da će NPS napraviti odborničku grupu sa SDS-om.

“Već sam razgovarao sa Dragoslavom Ćirkovićem o zajedničkoj odborničkoj grupi i mi ne odustajemo od onoga što smo obećavali građanima”, rekao je Jovanović.

On je dodao da je još rano da govori o tome da li će podržati kandidate SNS-a za gradsko rukovodstvo i da će ovu odluku razmotriti do sednice Skupštine grada.

“Važno je da gradom više neće vladati dvojac Perišić-Slavković, a podržaćemo svakoga ko ima rezultate. Ovde se ne radi o visokoj politici, mi moramo da privučemo investicije, gradimo i unapredimo kvalitet života u gradu”, dodao je Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com