IZBORI 2022Politika

Tadić: Predsednički kandidat SDS-a je Dragoslav Šumarac, saopšteno iz Niša

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić rekao je u Nišu da je ta stranka odlučila da za predsedničkog kandidata koalicije “Boris Tadić – Ajmo ljudi” predloži Dragoslava Šumarca, redovnog profesora Građevinskog fakulteta i člana Evropske akademije nauka.

On je kazao da je SDS želela da izađe sa svojim predlogom na dan kada se obeležava pogibija premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke Zorana Đinđića.

“Verujem da će se sve ostale stranke koalicije ‘Ajmo ljudi’ pridružiti tom našem predlogu. Šumarac je proevropski kandidat koji je sa Zoranom Djindjićem utemeljivao prvu demokratsku, proevropsku vladu u Srbiji”, rekao je Tadić.

Tadić je istakao da je koalicija “Boris Tadić – Ajmo ljudi” započela predizbornu kampanju za predstojeće izbore  iz Niša.

“Verujem da ćemo u narednih nekoliko nedelja preokrenuti tok kampanje. Siguran sam da ćemo napraviti odličan rezultat. Idemo snažno, svom energijom”, rekao je Tadić.

On je kazao da su Socijaldemokratska stranka i koalicija “Ajmo ljudi” posvećeni pre svega “svetu rada, radnika i promeni Zakona o radu koji su pretvorili Srbiju u zemlju jeftine radne snage i proizveli velike klasne razlike”.

Tadić je kazao da je Srbija jedna od zemalja sa najvišim koeficijentom “džini”, koji je najprecizniji i najjasniji indikator nejednakosti raspodele prihoda.

“Drugi problem koji se direktno naslanja na ugroženost sveta rada je neravnonemeran razvoj naših krajeva i regija. Zato smo svom snagom za preces decentralizacije i za regionalizaciju. Investiciona politika treba da bude fokusirana na nerazvijene krajeve”, rekao je Tadić.

Kako je kazao, posebno je važno da imamo podsticaje ne samo za strane investitore, već i za domaće.

Prema njegovim rečima, za ravnomerniji ekonomski razvoj, decentralizaciju i regionalizaciju potrebno je da imamo i novi izborni zakon i da imamo mnogo direktniji izbor narodnih poslanika.

“Naši građani ne znaju za koga glasaju, glasaju za poslaničke liste pojedinih stranaka i ne znaju ko će ih predstavljati u parlamentu”, naglasio je Tadić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com