Kultura

,,Mučenici” u Lutkarskom pozorištu

Novembra prošle godine predstava ,,Mučenici” donela je Akademskom pozorištu SKC-a osam nagrada na Festivalu akademskih pozorišnih scena u Novom Sadu. Sutra, 25. januara, mladi ansambl odigraće nagrađenu predstavu na sceni niškog Lutkarskog pozorišta.

“Mučenike” je režirao Dušan Ščepihin, uz stručne glumačke konsultacije Mladena Milojkovića.Predstava je realizovana u saradnji sa Ivanom Savić, direktorkom Pozorišta lutaka, uz stručnu pomoć celog kolektiva, koji su Milijokoviću, umetničkom direktoru AP SKC, pomogli oko ideje i realizacije scenografije.

Radnja predstave odvija se u napuštenom manastiru koji je preuređen u psihijatrijski dispanzer, u kome boravi šestoro pacijenata. Među njima je i bivši vojni oficir, pukovnik, a drama počinje kada im u pomoć dolazi mladi lekar. Rađena je po motivima teksta savremenog bugarskog pisca Hrista Bojčeva -,,Pukovnik ptica”.mucenici 2

U predstavi igraju Milica Kostadinović, Miloš Unić, Darko Radojević, Nemanja Dimitrijević, Petar Ščepihin, Dušan Ščepihin, i Aleksandar Stevanović.

O nagradama koje je Akademsko pozorište SKC osvojilo u Novom Sadu, Niške Vesti su izveštavale, a tekst možete pročitati ovde.

Predstava “Mučenici” traje oko 70 minuta, cena ulaznice je 100 dinara, a počinje u 20 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com