DruštvoVideo

(VIDEO) Aleksa napisao pesmu o slepom drugaru i osvojio nagradu na konkursu „Brankovo pero“

Aleksin mentor bila je njegova nastavnica Jelena Živić.

Aleksa Ćosin, učenik šestog razreda Osnovne škole “Miroslav Antić”, ovogodišnji je dobitnik prve nagrade na literarnom konkursu „Brankovo pero“.

Aleksa je pesmu posvetio drugu Stefanu. Učenici su imali zahtevnu temu “Kroz tuđe srce vodi pravi put, ko drugačije misli, nailazi na tamu”.

“Moram da kažem da je pesma nastala slučajno. Sa likom i delom Branka Miljkovića upoznao sam se nedavno kada sam posetio njegovu Spomen-sobu. Tada sam čuo da škola “Branko Miljković” škola raspisuje konkurs za literarni rad. Hteo sam da konkirišem jer je Branko ostavio jak utisak kod mene. Međutim, napisao sam priču, jer obično pišem sastave. Tek pred pred slanje video sam da je to konkurs za pesmu. Onda sam seo i svoj sastav pretočio u stihove. Tako je nastala moja prva pesma”, kazao je Aleksa.

Drugo mesto osvojio je Mihailo Mirkovic, učenik petog razreda  osnovne škole “Kralj Petar Prvi” a treće Milica Tošić iz Kladova, učenica osmog razreda.

U kategoriji od prvog do četvrtog razreda pobedio je Uroš Ilić iz Niške Banje, druga je Anđelija Marjanović iz osnovne škole “Ivo Andrić” a treći je Kosta Stamenković iz Vranja.

Nagrada je Aleksi i drugim nagrađenim učenicima uručena na Svetski dan poezije, na proslavi Dana škole „Branko Miljković“.

Ova škola po trinaesti put proglasila je pobednike nagradnog literarnog konkursa za poeziju. Konkurs je podeljen u dve kategorije, za učenike od prvog do četvrtog, kao i za učenike od petog do osmog razreda. Konkurs se raspisuje u čast slavnog pesnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com