Promo vesti

7 razloga za brezinu vodu

Brezina voda je blago slatka tečnost, puna minerala, vitamina i aminokiselina. Predstavlja pravi osvežavajući energetski napitak, idealan kada počnu letnje vrućine i kada organizam više ne može da održava ravnotežu elektrolita samo unošenjem čiste vode.

Ovaj napitak, koji se dobija se sakupljanjem soka koji luči drvo breze, u poslednje vreme postaje popularan širom Evrope i sveta.

Evo nekoliko razloga koji će vas možda inspirisati da je probate i, možda, počnete da je redovno koristite…

Beyond

Sjajno osvežava tokom toplog perioda. Po svom sastavu, brezina voda je istog kvaliteta kao i tzv. sportski napici koji se koriste da se nadoknade elektroliti posle intenzivnog napora i znojenja, samo što je za razliku od veštačkih sportskih napitaka brezina voda potpuno prirodna i deluje povoljno na zdravlje na više načina.

Povoljno deluje na holesterol. Istraživanja su pokazala da saponin, sastojak brezinog soka, ima svojstvo da snižava holesterol u krvi. Jedno istraživanje objavljeno u časopisu American Journal of Clinical Nutrition pokazalo je da saponini snižavaju holesterol vezujući se za holesterol i žuč; na taj način sprečavaju njegovu reapsorpciju i povećavaju izbacivanje iz organizma, primetili su naučnici.

Čisti organizam od otpadnih materija. Brezina vodica pomaže da se iz organizma eliminiše višak soli (natrijuma), fosfata, ureičke kiseline, amonijaka, kao i određeni lekovi.

Pomaže rad jetre. Zahvaljujući tome što pomaže da se iz organizma eliminišu materije koje jetra mora da obradi, kao što su alkohol, pesticidi, zasićene masnoće i drugi, ovaj prirodni sok olakšava rad jetre. Istraživanje objavljeno u časopisu Poljskog botaničkog društva konstatovalo je da se brezin sok može smatrati korisnim dijetetskim suplementom koji potpomaže funkciju jetre.

Doprinosi boljem izgledu kože. Pošto doprinosi eliminisanju toksina iz organizma, a istovremeno potpomaže i rast dermalnih i epidermalnih ćelija, brezina vodica doprinosi i da koža izgleda svežije i čistije. Njome se može i spolja mazati koža; iskustva nekih koji su je koristili na taj način ukazuju da može da poboljša elastičnost kože. Brezina voda ima antiinflamatorna svojstva, pa deluje blagotvorno na kožne probleme kao što su akne i ekcemi.

Ublažava probleme sa zglobovima. Pošto poseduje antiinflamatorna svojstva, brezina vodica može da doprinese ublažavanju upalnih procesa u zglobovima. Osim toga, zato što pomaže da se izbaci višak ureičke kiseline, ona sprečava nagomilavanje njenih kristala u zglobovima i oko njih i tako ublažava upale i tegobe izazvane ovim uzrokom (tzv. giht).

Doprinosi zdravlju zuba. Brezina vodica sadrži ksilitol, a to je prirodni šećer koji neutrališe određeni tip bakterija koje izazivaju kvarenje zuba. U članku „Zaslađivač koji sprečava karijes”, koji je objavilo Kanadsko zubarsko društvo, konstatuje se da redovna upotreba ksilitola menja sastav bakterija u ustima, smanjuje njihov broj, a time i nivo kiseline koje one stvaraju i koja nagriza zubnu gleđ.

Niška firma Beyond, orijentisana od početka na proizvode koji su korisni za zdravlje šire populacije, obezbedila je da se u prodaji nađe kvalitetna brezina voda dobijena iz ekološki čistih područja Srbije, koja zato može da nosi oznaku “Organski proizvod”. Za one kojima je blagi ukus ove tečnosti suviše neutralan, obezbeđene su i varijante sa prirodnim ukusom jabuke, maline, limuna, đumbira, majčine dušice...

BEYOND
Vožda Karađorđa 76b
018-514-182
shop@zdravahrana.com
FaceBook
www.ZdravaHrana.com

 

Opširnije o brezinoj vodi na www.beyond.rs i www.prodavnicazdravehrane.rs

 

[iframe src=”<iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d1451.3563404006557!2d21.90095225800587!3d43.32027374617244!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b76f36642f%3A0xe225d057209e0f82!2zQm_QttC00LAg0JrQsNGA0LDRktC-0YDRktCwIDcwLCDQndC40Yg!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1501946881909″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen></iframe>” width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com