Društvo

Nalog gradonačelnika urodio plodom

Nalog gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića urodio  je plodom, jer škole potpisuju ugovore sa Gradskom toplanom. Sledeće godine u planu je da Niš dobije i dva nova vrtića.

Hladne radijatore na početku ove grejne sezone nisu imali samo stanovi već i neke niške škole i vrtići. Sklopljene ugovore sa Gradskom toplanom imale su samo dve niške škole što je i dovelo do toga da se deca i zaposleni smrzavaju.

Po nalogu gradonačelnika, direktori škola čiji su objekti priključeni na sistem daljinskog grejanja, podneli su zahtev prema toplani o održavanju unutrašanjih grejnih instalacija za tekuću školsku godinu. Od tada do danas, samo šest škola u Nišu je to učinilo. Prema rečima v.d. načelnice Uprave za obrazovanje Marine Kostić ostale imaju sostvene kotlarnice za koje grad nabavlja gas, dok se za neke kupuje čvrsto gorivo.

Jedina škola koja nema svoje grejanje je Osnovna škola “Vuk Karadžić”. Objekat je priključen na kotlarnicu Niš-ekspresa, ali samo još ove grejne sezone.

“Grad će zbog otkazivanja isporuke grejanja ove firme školi za narednu školsku godinu izgraditi posebnu kotlarnicu. Vrednost investicije je devet miliona 560 hiljada dinara,” dodala je Kostić.

 Situacija sa grejanjem i u vrtićima je sada bolja, a planovi za narednu godinu su otvaranje još dva obdaništa.

Za prvi objekat, kompanija “Filip Moris” otvoriće svoj vrtić “Sunce” koji postoji u sklopu fabrike i za decu čiji roditelji nisu radnici firme. Drugi vrtić doniraće Fondacija Novak Đoković, a u planu je preuređivanje stare škole u Medoševcu. To će biti dvadesetšesto obdanište Predškolske ustanove „Pčelica“.

Oba vrtića imaće ukupno deset grupa,  šest u “Suncu” i četiri u Medoševcu. PU “Pčelica” će angažovati 30-tak radnika, ali na određeno vreme zbog zabrane zapošljavanja u javnom sektoru. U dva objekta biće smešteno oko 450 dece, potvrdio je direktor PU “Pčelica” Zoran Jonić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com