Društvo

Sve je spremno, počinje grejna sezona u Nišu

Grejna sezona u Nišu zvanično počinje u nedelju 15. oktobra. JKP “Toplana” će pokrenuti sistem u ranim jutarnjim časovima, kada će i temperatura biti niža. Od ponedeljka se najavljuju niske temperature, pa će Toplana krenuti u celodnevno snabdevanje korisnika toplotnom energijom, najavljeno je danas u ovom preduzeću.

Tehnički direktor JKP “Gradsak Toplana” Darko Pejčić rekao je da je ovo preduzeće spremno i u tehničkom smislu.

“Podsetio bih vas na period kada je ovo preduzeće imalo rekordan broj poziva sa raznim primedbama, pa smo tako 2016. na 2017. godinu zabeležili čak 14.500 pozivu. Prošlu godinu smo završili sa 5.000 poziva naših korisnika. Naša statistika kaže da se od tih 5.000 poziva 85 posto odnosilo na neka curenja u stanovima, intervencije na ventilima, dok se samo 15 posto odnosilo na probleme sa instalacijama”, istakao je Pejčić.

Dodao je da je Toplana u toku remontnog perioda, koji traje samo pet meseci, zamenila ukupno 2,5 km trase toplovoda i uradila novih 650 metara toplovodnih instalacija za priključenja novih korisnika na mrežu.

“Ispod zemlje u gradu Nišu postoji 143 km instalacija, da će se nešto desiti, sigurno će se desiti, ali smo se mi potrudili da bude u što manjem obimu. Sve radove koje izvodimo i probleme koji se dešavaju u toku grejne sezone, trudimo se da ih obavljamo isključivo u toku noći, pa tako u predhodne tri grejne sezone zbog kvarova korisnici nisu imali za posledicu prekid u isporuci toplotne energije duži od dva sata”, podsetio je Pejčić.

U Toplani kažu da su u toku funkcionalne, hladne probe i simulacija grejne sezone, gde su detektovana dva problema. Jedan na uglu Vizantijskog bulevara i Romanijske ulice, drugi u Obrenovićevoj ulici. To će biti sanirano do petka, kažu u Toplani i zaključuju da je ovo preduzeće u potpunosti spremno za grejnu sezonu. Oni su poručili korisnicima da već u nedelju ujutru, ukoliko su radijatori hladni, obaveste Gradsku toplanu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com