U fokusu

VLADA PLANIRA JEDNOKRATNU POMOĆ Penzionerima za Novu godinu po 5

Penzionerima će pred Novu Godinu biti isplaćena jednokratna pomoć koja će iznositi između 5.000 i 7.000 dinara.

Kako nezvanično saznaje “Blic”, u toku su razgovori u Ministarstvu finansija sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, a isplata pomenute jednokratne pomoći je jedna od tema, s obzirom na to da naše vlasti smatraju da je stanje državne kase takvo da apsolutno neće biti nikakvih problema da se ova ideja sprovede u delo.

Prema saznanjima Blica, konstatovano je da je isplata pomoći realna i da njome neće biti ugrožen sistem, odnosno da će rezultati na kraju godine biti takvi da će penzionerima moći da se da se isplati određena suma, samo još nije preciziramo o koliko novca je reč.

To je, gostujući u nedelju uveče u specijalnoj emisiji “Oko” na RTS-u, nagovestio i premijer Aleksandar Vučić.

Međutim, kako za “Blic” navodi ekonomista Ljubomir Madžar, iako jednokratna pomoć za penzionere jeste izvodljiva, nije sigurno da je baš svi ekonomski parametri opravdavaju.

– Ostvaren je suficit, ali on je kratkoročani ne bi trebalo da nas zavarava. Državna kasa je prenapregnuta, a mi smo još uvek finansijski nestabilni – smatra Madžar.

Opširnije na Blic.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com