Društvo

Slučaj PREVARENIH NIŠLIJA dobija epilog!? Oktobra saslušanje

Prošlo je više od godinu dana od kada je protiv Marijane Marković iz okoline Mladenovca niška policija podnela krivičnu prijavu za prevaru, zbog sumnje da je od troje Nišlija uzela 548.000 dinara kako bi im „obezbedila“ posao u Americi. Slučaj je pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu, redakcija Niških Vesti dobila je i zvaničan dopis kojim se najavljuje da su istražne radnje u toku a saslušanje osumničene je zakazano za početak oktobra. Protiv osumnjičene vodi se još jedan postupak pred Osnovnim sudom u Mladenovcu.

Osumnjičena iz okoline Mladenovca je rođena u Čikagu, gde je živela do pre nekoliko godina. Nakon razvoda dolazi sa decom i sadašnjim suprugom u Mladenovac.

Osumnjičena se predstavljala kao posrednik američke agencije za zapošljavanje iz Čikaga i ljudi koji žele da odu za Ameriku ili Kanadu. Za odlazak u inostranstvo novac se uplaćivao osumnjičenoj, a ona je trebala po njenoj priči da novac prosledjuje agenciji. Program je navodno koštao zavisno od perioda u kom se novac uplaćuje, na koliko rata, da li uplaćuje cela porodica ili pojedinac, zavisno u kom periodu bi trebalo da se ide, i zavisno da li se radi o Americi ili Kanadi. Taj iznos kretao se između 1000-1800 evra, zavisno od „paketa“ usluga. Taj novac je “pokrivao” posredovanje u nalaženju posla, lekarski pregled, nalaženje smeštaja, kao i viziranje, a periodično i akciju za kupovinu vaučera za avio karte, što se dodatno plaćalo, takođe njoj, rekli su oštećeni.

“Osumnjičena je sve vreme bila sa svima nama u kontaktu, uredno se javljala na telefone, čak se zbližila sa svima, pričala svoje „najintimnije“ tajne, čak je savetovala ljude da prodaju stanove, kuće, vozila, daju otkaze, pošto uskoro putuju. Na početku su oštećeni popunjavali brojne aplikacije koje se nalaze na sajtu Department of homeland security, što znači da je pri samoj uplati i početka aplikacije trebalo da budu registrovani kao potencijalni nosioci radne vize”, kaže za naš portal jedna od oštećenih Nišlijki.

Ugovori koje su oštećeni potpisivali su izgledali kao pravi sponzorski ugovori, sa memorandumima uglednih i poznatih američkih i kandskih firmi. Ona je prema rečima oštećenih Nišlija falsifokovala brojne ugovore i zloupotrebila obeležja poznatih pravnih lica. Oštećenima je zakazivala i lekarske preglede u ovlašćeni klinikama za lekarske preglede koji prethode odlasku, a oštećeni su pri , očigledno bespotrebno, bili izlagani zračenju prilikom snimanja pluća, kao i brojnim vakcinama, kažu oštećeni.

Nakon brojnih odlaganja intevjua u američkoj ambasadi, i višemesečnog zadržavanja pasoša oštećenih koji su navodno zadržani u kanadskom konzulatu u Beču, lažiranih poziva iz američke ambasade, ona je saopštila da se i sama zaposlila u ambasadi SAD u Beogradu. Nakon što je grupa oštećenih aprila 2015. godine primljena u konzularno odeljenje američke ambasade u Beogradu, utvrdjeno je ostećeni nisu u sistemu i da je reč o prevari.

Osumnjičena je novac primala preko uplata na lično njen žiro račun. Ona je kažu oštećeni učinila niz krivičnih dela, kažu oštećeni.

Od aprila 2015. godine preko 50 oštećenih je prijavilo prevaru od strane osumnjičene.

Nakon više od godinu dana i prebacivanja nadležnosti sada se većina predmeta nalazi u Osnovnom tužilaštvu u Mladenovcu.

Redakcija Niških Vesti danas je i zvanično dobila informaciju kojom se potvrđuje da se pred ovim tužilaštvom vodi postupak.

“U toku su istražne radnje a saslušanje osumnjičene je zakazano za 4. oktobar ove godine”, piše u saopštenju koje je potpisao predsednik Osnovnog suda u Mladenovcu Saša Isaković.

Pred Osnovnim sudom u Mladenovcu vodi se još jedan postupak protiv osumnjičene koji ima status nerešenog predmeta a saslušanje u vezi sa njim zakazano je sutradan 5. oktobra.

sudija Mladenovac

Nakon pisanja Niških Vesti oglasio se i advokat osumnjičene, koji demantuje pisanje našeg portala, demant objavljujemo u celosti.

 Screenshot 6

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com