Društvo

Nišlije briljirale na Braču, zlatnu medalju doneo im orao u gnezdu

Članovi Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niš ostvarili su veliki uspeh na nedavno završenom Međunarodnom kulinarskom festivalu „Biser mora“ osvojivši čak 13 medalja.

„Na festivalu održanom u mestu Supetar, na otoku Braču ekipa iz Niša vratila se sa sedam zlatnih, dve srebrne i četiri bronzane medalje“, izjavila je predsednica Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša Ančica Dimitrijević.

Irena Antić osvojila je za rad u marcipanu zlatnu medalju, za pripremanje deserta u boksu bronzanu medalju, a za vegansku kuhinju srebrnu medalju.

Foto: Udruženje

„Danijela Veljković osvojila je u kategoriji artistika dve zlatne medalje, u kategoriji rad u marcipanu jednu zlatnu i jednu bronzanu medaljaju, a u kategoriji rižoto bronzanu medalju.Aleksi Jeremijići pripala je bronzana medalja u kategoriji pripremanje piletine, a za pripremanje ribe srebrnu medalju. Jovan Pejković osvojio je u kategoriji svečanih torti zlatnu medalju i zlatnu medalju u kategorija rad u marcipanu. Mihajlu Stojanoviću za pripremu piletine pripala je zlatna medalja, a za pripremanje ribe bronzanu medalju“, istakla je Dimitrijević.

Foto: Udruženje

Prema njenim rečima, 19. po redu takmičenje „Biser mora“ organizuje Kuvarska asocija ŠKMER i uvek je na visokom nivou i sa kvalitetnim suđenjem.

Foto: Udruženje

„Takmičenje okuplja učenike, kuvare juniore i seniore, kako profesionalce tako i amatere. Pruža priliku da takmičari pokažu svoje umeće, ali i da puno toga nauče“, istakla je Dimitrijević.

Nastup ekipe iz Niša bio je izuzetno zapažen, dodala je ona, a poseban utisak ostavili su radovi Danijele Veljković u kategorija artistika.

Foto: Udruženje

Danijela je napravila orlovo gnezdo sa orlom i orlićima, Faberžeovo jaje, nakit i rad „Šumska idila“, sa utisnutim jelenom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com