Društvo

PROTEST održan, REŠENJE sutra

Protest nezadovoljnih roditelja ispred Gradske kuće zbog premeštanja velikog broja vaspitačica “Pčelice”, završio se obećanjem gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića da će se sutra razgovori nastaviti uz prisustvo direktora “Pčelice”, Zorana Jonića. Međutim, u toku večeri je ova odluka promenjena i predstavnici roditelja će sutra u 10 sati imati razgovor sa Jonićem u “Pčelici”, a ne u Gradskoj kući.

Nezadovolnji roditelji, a nezadovoljni i radnici “Pčelice”, to je slika koju su danas ispred Gradske kuče zabeležili mediji.

Roditelji kažu da su obmanuti, jer im je dan pred početak školske godine saopšteno da deca neće imati iste vaspitačice. Napominju da se radi o deci predškolskog uzrasta, koja imaju još samo ovu godinu do polaska u školu, a da su neke od premeštenih vaspitačica bile sa njima još od jaslica.PERSIC

Ivana Peršić Janaćković ( u sredini) je majka dečaka koja kaže da je 30. avgusta dobila obaveštenje da će njen sin imati drugu vapitačicu.
“Premeštaj je dobilo oko 120 vaspitačica u svim vrtićima, ne samo u vrtiću mog sina. Deca su celo leto čekala susret sa svojim vaspitačicama i naravno da su bila razočarana. Po mojim proračunima, ako je premešteno 120 vapitačica, a u grupi je po 30 – oro dece, znači 3600 mališana u Nišu je ostalo bez svojih vapitačica”, rekla je ova majka medijima.

Nezadovoljne su i premeštene radnice. Jedna od njih, Gordana Arsić, pedijatrijska sestra, živi na Bulevaru Nemanjića gde “Pčelica” ima nekoliko vrtića, a premeštena je u vrtić na Ledenoj steni.radnice pcelice

Sada menjam autobuse da dođem na posao, a imam još samo godinu dana do penzije. Neka mi neko kaže da li je to normalno. Od kada je direktor Jonić došao u “Pčelicu” tri puta sam menjala radno mesto. Prethodnih 20 i kusur godina ni jednom. To je stres i za decu i za nas,” kazala je Arsić Niškim Vestima.

Marica Božić, predsednica sindikata “Nezavisnost” i medicinska sestra u “Pčelici” tvrdi da se prema članovima ovog sindikata sprovodi svojevsrtan revanšizam i da je direktor “Pčelice” osnovao Sindikat prosvetnih radnika I prisilio veći broj radnika koji rade na određeno vreme da iz “Nezavisnosti” pređu u “njegov”sindikat.

“Ovakvo stanje u “Pčelici” već dugo traje. Masovnog premeštanja radnika je bilo i 2014. godine. I roditelji i vaspitači znaju koliko je vremena potrebno da se stvori poverenje i da se deca adaptiraju na promenu. Ovo je obračun sa radnicima preko dece. Jedan nalet premeštaja je bio i u aprilu, u pitanju je bilo tehničko osoblje i svi do jednog su bili članovi sindikata. U sindikat koji je osnovao direktor morali su da se učlane svi koji rade na određeno vreme, a njih je 130. “Nezavisnost” je imao 330 članova, sada ima 160.”rekla je Božić .bulatovic

Okupljeni su rešenje tražili od gradonačelnika Niša, koji je prvo rekao da će direktor “Pčelice” Zoran Jonić doći pred Gradsku kuću za deset minuta.

Međutim, kako do toga nije došlo, Bulatović je pred nezadovoljne građane izašao sa zamenikom, Milošem Banđurom, predložio da roditelji odaberu predstavnike i sutra u 10 sati dođu u Gradsku kuću sa svojim predlozima, gde će ih primiti Banđur i direktor Jonić.

Kako Niške Vesti saznaju, od tog plana se u međuvremenu odustalo, pa će novi sastanak biti održan sutra u 10 sati, ali u prostorijama Uprave “Pčelice”. Da li će ovom sastanku nezadovlnjih roditelja i radnika “Pčelice”, osim direktora Jonića, prisustvovati i zamenik gradonačelnika Niša, nije precizirano.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com