Kultura

Na Nišvilu ipak i jedan ministar!

Nišville verovatno drži rekord u smislu da za više od dve decenije ovu manifestaciju nikada nije posetio neki ministar. Ove godine će taj niz biti prekinut, a glavni „krivac“ je ministar iz vlade, ali ne Srbije već Republike Srpske.

Nišville će ove godine ponovo posetiti ministar Nauke i tehnologije Republike Srpske prof. dr Jasmin Komić koji će uz to, večeras (nedelja 14. avgust u 19i 30) na Open srejdžu nastupiti kao specijalni gost banjalučkog sastava „Balkan Ekspres“, koji će izvesti i jednu njegovu kompoziciju.

Osim što je dugogodišnji ministar nauke i tehnologije Republike Srpske i redovni profesor na banaljučkom Ekonomskom fakultetu, Jasmin Komić je poznat i kao dobar poznavalac muzike, gitarista, pevač i autor za koga poznati muzičari kažu da bi sigurno napravio zapaženu muzičku karijeru, da se umesto za nauku –  opredelio za rokenrol.

Kako sam kaže, nikada i nije izašao iz muzike, jer koristi svaki slobodan trenutak da neobavezno ili na zvaničnim koncertima svira sa svojim prijateljima različitih generacija.

Inače, ministar Komić je već jednom nastupao na Nišvilu i to u sastavu Gradskog tamburaškog orkestra iz Banja Luke na River i Youth stejdžu kada su izveli obrade džez standarda, filmske muzike i evergrina.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close