Obrazovanje

Osnovci na probni test sa “bubicom”, škole nabavljaju ometače?

Nije tajna da pojedini studenti pokušavaju da doskoče profesorima i polože ispite uz pomoć bubima, ali je za rurbiku “Verovali ili ne” informacija koja se pojavila u niškoj javnosti da su pojedini učenici osnovnih škola pokušali da koriste i koristili bubice prilikom polaganja probnog testa.

Prema nezvaničnim informacijama, ovakvih pokušaja polaganja testa iz matematike, srpskog i izbornog predmeta bilo je „podosta“.

Kao reakcija na ovu pojavu, takođe prema nezvaničnim informacijama, škole su dobile uputsvo Ministarstva prosvete, da nabave ometače rada “bubica”.

Obratili smo se za potvrdu Ministarstvu prosvete i očekujemo odgovor.

Za završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja u školskoj 2023/24. evidentirano je 64.871 prijava  u Srbiji po redovnom programu i 1.912 prijava za poseban program obrazovanja odraslih.

Za treći izborni predmet koji će osmaci polagati ovakvo je raspoloženje:
Geografija – 40,14%,
Biologija – 35,92%,
Istorija – 9,96%,
Hemija –  7,57%,
Fizika – 6,41%.

Treći predmet po izboru koji će dete polagati na završnom može da se promeni od 08.04. do 11.04 u matičnoj školi deteta.

Završni ispit biće sproveden 17, 18. i 19. juna. Počinje testom iz srpskog jezika, drugi dan se polaže matematika, dok je treći dan rezervisan za izborni predmet. Preliminarni rezultati biće objavljeni 21. juna, a konačni 24. juna.

Liste želja đaci će popunjavati 25. i 26. juna elektronski na portalu ili u školi. Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima biće 1. jula. Detaljan kalendar obaveza možete pogledati na sajtu mojasrednjaskola.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com