Društvo

Novo pojačanje Niških Vesti

Redakcija Niških Vesti je ponovo pojačana. Ubuduće će za naš portal raditi novinarka Ana Veljković.

Ana je svoje novinarske korake otpočela još kao student na nekadašnjoj RTV 5, a onda je svoju karijeru nastavila na Niškoj televiziji. Iako je po struci diplomirani sociolog, oduvek je, kako kaže, volela novinarstvo.

-Učila sam „zanat“ od uspešnih i pravih novinara, jer se novinarstvo ne uči samo u školi, već kroz celu novinarsku karijeru. Smatram da novinarstvo omogućuje da promenite ne samo svoj već i tuđe živote. Pomaže da budete bolja osoba i zanimljivija – kaže naša nova koleginica.

Posle višedecenijskog rada u televizijskom novinarstvu rešila je da bude u skladu sa vremenom i posveti se online novinarstvu, tako da se rado odazvala pozivu da bude deo tima Niških Vesti.

ana veljkovic2-Ova profesija jednostavno uđe u krv, ali morate da pratite razvoj tehnologije i da budete u koraku sa vremenom. Suština izveštavanja je ista, samo vesti putuju mnogo brže i što je najvažnije, zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, imate dvosmernu komunikaciju odnosno momentalnu reakciju publike i interakciju sa njom. Ipak, i dalje postoji razlika između želje da se utiče na događaje zbog vlastite koristi i želje da se to učini zbog drugih ljudi. Najbolji novinari prepoznaju svoju ulogu da služe narodu. Oni su kanali kroz koje prolaze informacije i koje prenose putem medija, u ovom slučaju putem internet portala. Sa zadovoljstvom ću na „super moderan način“, kako volim da kažem, služiti Nišlijama, jer je Niš moj grad, mesto u kome volim da živim i radim – istakla je naša nova koleginica.

Pošto je Ana dugogodišnji novinar, nekada i autor i urednik raznih emisija, prvi dan u redakciji se srdačno pozdravila sa njoj već poznatim kolegama sa Niških Vesti i odmah počela, zajedno sa nama, da deli svoju strast prema novinarstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com