U fokusu

12. AVGUST – MeđunarodnI dan MLADIH

Kancelarija za mlade Medijana, u saradnji sa ostalim Kancelarijama za mlade u Nišu (KZM Niš, KZM Pantelej, KZM Palilula, KZM Crveni Krst, KZM Niška Banja), kao i partnerskim organizacijama i neformalnim grupama obeležiće Međunarodni dan mladih – 12. avgust.

Tema kojom ove godine skreću pažnju je bezbednost mladih, kao i borba protiv nasilja u saradnji sa mladima.

„Sa željom da probudimo svest pojedinaca i pojedinki, kao i čitavog društva o značaju bezbednosti mladih, a kroz umetnički izražaj, niz performansa i nekoliko odabranih filmova, prikazaćemo deo prepoznatih problema, koje su mladi definisali kroz programske aktivnosti poslednjih meseci“, kažu u ovoj Kancelariji.

Satnica:

17.00-17.30č Okupljanje na mostu kod Tvrđave, DJ Dojčinović

17.30-18.30č Performans članova Budi muško Kluba: Alkohol nije opcija!

18.30-19.30č Radionica Udruženja umetnika/ca ARTEF: Oslikavanje majica – print protiv vršnjačkog nasilja

19.30-20.00č Danijel Jakimovski i Božica Milojević, umetnički performans

20.00-21.00č Izložba fotografija duž bedema (od mosta do amfiteatra) udruženje Zeleni ključ: Prirodne lepote i ekološka nekultura

21.00-22.00č Projekcije kraćih filmova na amfiteatru

Tokom trajanja navedenih aktivnosti, Kancelarije za mlade svih gradskih opština će predstaviti svoje, kao i aktivnosti udruženja sa svojih teritorija koja se bave pitanjima bezbednosti mladih.

Napomena: Svi mladi, posetioci ovog događaja, će imati priliku da besplatno učestvuju u umetničkoj radionici udruženja ARTEF, oslikaju majice koje smo pripremili za njih i iste ponesu sa sobom, nakon završetka radionice.

Učešće je BESPLATNO.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button