Društvo

Easyjet i Pegasus takođe zainteresovani za letove iz Niša

Da je najavljen dolazak Ryanair-a u Niš, kao i prošlogodišnji dolazak Wizz Air-a, izazvao interesovanja i kod ostalih avio-kompanija potvrđuje i direktor niškog aerodroma Vladica Đurđanović gostujući na TV Kopernukusu.

Govoreći o novim avio-kompanijama, Đurđanović je rekao da je Pegasus iskazao interesovanje za liniju do Istanbula i da je Easyjet zainteresovan za linije do Engleske.

– Pegasus je zainteresovan za letove do Istanbula, tu je Easyjet koji drži područje Engleske. I ove trenutne dve avio-kompanije(Wizz Air i Ryanair) su sasvim dovoljni za Niš i ovaj region, jer nikad ne dolaze sa pokretanjem malog broja destinacija. Kada to rade, rade nakon razrade postojećih linija u periodu godinu dana, i ako popunjenost kapaciteta bude preko 90% kao što je slučaj sa avionama Wizz Air oni razmišljaju o otvaranju novih linija. – izjavio je Đurđanović za TV Kopernikus

Direktor Đurđanović ocenio je da se aerodrom već pozicionirao kao sekundarni aerodrom u Srbiji i kao pravi low cost aerodrom koji je opredeljen da samo sa niskotarifnim avio-prevoziocima pregovara, pre svega što za razliku od nacionalnih avio-kompanija nude putnicima niže cene avio-karata i nisu toliko zahtevni po pitanju određenih uslova koje aerodrom mora da ispuni.

Inače nedavno je direktor Turističke Organizacije Niš, Uroš Parlić izjavio da bi uskoro i treći niskotarifni avio-prevoznik mogao da poleti sa niškog aerodroma, pritom pominjajući Norwegian i Eurowings.

Podsetimo da Wizz Air sa niškom aerodroma leti na redovnim linijama do Bazela i Malmea, a da od 1. odnosno 20.avgusta startuje sa novim destinacijama i to do Memingena, Ajndhovena i Dortmunda. Najveća niskotarifna avio-kompanija pokrenuće svoj prvi let za Berlin 4. septembra, dok će od zimskog reda letenja startovati do Diseldorfa (Weeze), Bratislave i Milana (Bergamo).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com