Društvo

Početak lutanja kroz srca Nišlija, sa talasa Radio Niša (VIDEO)

Kako je izgledala tehnika kojom se snimala i emitovala muzika pre 40 godina, čuveni studio Radio Niša, u kome je, između ostalih, karijeru počeo i čuveni niški trojac “Lutajuća srca”, govori Miodrag Rakić u dokumentarnom filmu u produkciji City Marketing Centra.

“Radili smo noću kada je tiho i mirno. Kada su se osetili svi ti tonovi…”, priseća se on.

Kako su pesme “Lutajućih srca” počele da se puštaju na radiju, postale popularne, kako su članovi benda doživeli pobedu na Omladinskom festivalu u Subotici…

“Tu se vršila glavna selekcija između mogućnosti i snova”, podseća i Nenad Milosavljević iz “Galije”.

O ovoj grupi, periodu sedamdesetih i muzici koja je tada bila popularna u Nišu i čitavoj Jugoslaviji, u filmu “Lutajuća srca – Arhiv emocija” govore i Lutajuca srcaZdravko Čolić, Kornelije Kovač, Vojkan Borisavljević, Bilja Krstić, Radoš Bajić, Rade Radivojević i mnogi drugi njihovi saradnici i savremenici. Ovaj period je ostao u lepom sećanju, a na njega u filmu podsećaju i članovi benda – Spomenka Đokić, Milan Marković i Miroljub Jovanović.

Nišlije će moći da pogledaju film na ovogodišnjim Filmskim susretima, najavljuju.

“Nišlije zaslužuju dokumentarac o grupi čije pesme se slušaju već decenijama. Njihova muzika je večna, a sada će postojati dokumentarni film o njihovom radu, uspehu, muzici i mladosti”, kažu u City Marketing Centru.

Dokumentarac potpisuje Vlada Ristić kao reditelj, Boban Rajković radi montažu, a snimatelj je Bojan Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com