Kultura

Niški “Konstantin” u beogradskom Sava centru

Niška vokalna grupa Konstantin, koja je i dobitnik najvećeg priznanja Grada Niša 11. januar, nastupiće 13. maja u velikoj sali Sava cenra u Beogradu. Ovaj nastup plod je nedavnog dogovora predsednika Gradske opštne Medijana sa direktorom Sava centra.

“Želja nam je da prodamo što veći broj karata kako bi obezbedili i reprizan nastup našoj vokalnoj grupi”, kaže Niškim Vestima predsednik Gradske opštine Medijana Zoran Stojanović i dodaje da je i ovo jedan od načina da Grad Niš predstavi svoju kulturu i svoju vokalnu grupu u glavnom gradu Srbije.

Ovim koncertom Niš bi otvorio vrata našim predstavnicima kulture da gostuju u Sava centru i da dokažu da i mi imamo čime da se predstavimo, jer je u Beogradu naša kultura neprepoznatljiva.

“Ja se zaista trudim svim snagama da se predstavnici kulture Niša predstave u Beogradu i drugim gradovima, da i mi pokažemo da imamo kvalitetne mlade ljude i kvalitetne potencijale kojima treba stvoriti priliku da se dokažu i pokažu. Imamo muzičku i umetničku školu, umetničku akademiju. Za vreme održavanja koncerta Turistička organizacija Niša će iskoristiti izložbeni prostor i predstaviti turističke potencijale Niša”, dodao je Stojanović.

Uprkos teškoj materijalnoj situaciji probaćemo da što više karata prodamo i u Nišu. Opština Medijana će preko donatora i sponzora obezbediti prevoz od Niša do Beograda. Cena karte ovde u Nišu je 500 dinara, prevoz će biti besplatan, dok se u Beogradu karta prodaje po ceni od 1.000 dinara.

Prvi čovek opštine Medijana se nada da će koncert biti uspešan, kao što je bio onaj damama na dar u Nišu za 8. mart, kada je vokalna grupa Konstantin izazvala prave ovacije publike i  tri bisa.

Da Gradska opština Medijana podržava sve ono što dolazi iz sveta kulture, govori i podatak da je nedavno zahvaljujući ovoj opštini i Simfonijski orkestar bio gost na otvaranju festivala u Grčom gradu Polosu. Niške simfoničare slušali su gosti koji su došli čak iz Atine.  

GO Medijana posvećuje pažnju svim mladima, preko vantelesne oplodnje, pronatalitetne politike, pa sve do studenata i mladih talentovanih ljudi koje nagrađuje. Opština neće odustati od svojih pravila i principa ponašanja, ističe Sojanović i dodaje da je uveren da će i sledeća garnitura nastaviti da podržava mlade, uspešne i talentovane.

Stojanović najavljuje da će opština Medijana pokušati da obezbedi gostovanje niškom Simfonijskom orkestru u Seresu u Grčkoj. 

“Već smo povezali njihov Fakultet fizičke kulture sa našim. Razgovarali smo o tome i da naša vokalna grupa Konstantin nastupi i na njihovom festivalu, da možda hor nastupi na muzičkim svečanostima”, dodaje Stojanović.

medijana2

Pred kraj mandata Stojanović otkriva da bi njegova želja bila da ubuduće da svoj doprinos u razvoju kulture grada Niša.

“Bio sam 34 godine u privredi i nepune četri u politici, a fali mi još godinu i po dana do penzije, moja bi želja bila da za to vreme dam doprinos kako bi nišku kulturu stavio na noge”, ističe Stojanović za Niške Vesti.

Svestan da će u Nišu zbog ekonomske situacije, ići malo ide teže ipak smatra da bi mogao mnogo više da uradi ne samo iz bužeta, već bi animirao i mnoge naše uspešnije privrednike i prijatelje iz okolnih republika Makedonije, Bugarske, Republike Srpske, Slovenije.

“Možemo sa našim susedima da apliciramo i projektima prema Evropskoj uniji”, kaže Stojanović i dodaje da oni mogu da idu i do vrednosti od više stotina hiljada evra.

On dodaje da je Gradska opština Medijana već aplicirali sa dva projekta, od kojih se jedan odnosi na nabavku scenske opreme za pozornicu u parku Svetog Save.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com