Društvo

OVOG VIKENDA: Balkan rok na Medijana festu, programi za decu

Gradska opština Medijana još jednom je opravdala poverenje sugrađana i organizovala dve nezaboravne festivalske večeri. U petak u parku Sveti Sava nastupali su mladi niški rokeri pobednici i učesnici Medijana Balkanrok festivala.

Bila je to prilika da Opposite Way, Voodoo i Hejzel još jednom svojim sjajnim nastupima oduševe fanove. A da je reč o vrsnim, iako mladim muzičarima govori i činjenica da je ovogodišnji pobednik Opposite Way osvojio prvu nagradu publike na prestižnoj Zaječarskoj gitarijadi.

Subotu veče obeležio je nastup Tijane Dapčević, o čemu su Niške Vesti već obavestile.

I ovog vikenda najmlađi su se zabavljali radeći i učeći razne lepe stvari u okviru interaktivnih radionica UG „Višnja“. Za njih su tu bili i animatori i maskote najpopularniji likovi iz crtanih filmova škole glume Dragane Plavšić. U okviru dečijeg programa u petak, posetio nas je i Dečiji karavan. Mališani su se družili sa žonglerima, štulašima, mađioničarima, klovnovima…

Tokom Medijana festa u parku Sveti Sava svoj punkt za druženje sa mališanima imao je  i NURDOR koji prikuplja sredstva za završetak druge faze izgradnje onkološkog odeljenja Dečije klinike u Nišu.

“Tu su i njihove donatorske kutije pa molimo građane da pomognu ovu akciju dobrovoljnim prilozima onoliko koliko su u prilici. Slanjem SMS-a na 1150 takođe se prikupljaju sredstva. Gradska opština Medijana dala je pola miliona dinara za izgradnju ovog onkološkog odeljenja”, saopštavaju iz najveće gradske opštine.

U okviru dečijeg programa 11. avgusta biće izvedena i predstava Pozorišta lutaka Niš „Priča o vodi“, a za najmlađe su obezbeđene i nagrade.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com