Hronika

NEZAPAMĆENO DIVLJAŠTVO! OŠ Kralj Petar Prvi ostala bez BALON SALE (FOTO)

Kako je Niškim Vestima potvrdio direktor Osnovne škole “Kralj Petar Prvi”, Robert Džunić, incident u kome je više bahatih, za sada NN lica doslovno uništilo balon salu koja se nalazi u sastavu ove škole, dogodio se proteklog vikenda. Budući da škola ima 24-ni video nadzor, ovo bahaćenje je snimljeno, a izgrednici su imali kapuljače na glavama.

Osnovnu školu “Kralj Petar Prvi” pohađa 1060 učenika i svima njima je ova balon služila za izvođenje nastave fitičke kulture. Izlomljeni koševi, grafiti, pocepana cerada i strunjače, to je sve što je ostalo od mesta koje je učenicima služilo za nastavu, ali i rekreaciju i zabavu.

Pregledom video materijala koje su zabeležile kamere, demoliranje balon sale desilo se u noći između petka i subote, ili subote i nedelje, a o svemu je obaveštena policija koja je izvršila uviđaj.

“Mogu da kažem da je šteta sada totalna. I do sada smo imali manja oštećenja na balon sali, ali nikada ovolika i ovakva. Polomljeno je gotovo sve,” kaže vidno uzneniren direktor škole Robert Džunić.

On dodaje da nema pretpostavku ko stoji iza ovog vandalskog čina i kaže da se na snimcima vidi da su vandali imali kapuljače na glavama i da se sve dešavalo pod okriljem noći.

Inače, balon sala u OŠ “KRALJ PETAR PRVI” otvorena je 2006. godine, a novac za njenu izgradnju donorao je Grad Niš i Ministarstvo prosvete Republike Srbije. Tadašnja vrednost  izvedenih radova bila je 100.000 evra, a sanacija ovog objekta će, po svoj prilici koštati mnogostruko više.

Policijska uprava Niš izvršila je uviđaj i intenzivno traga za NN počiniocima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com