DruštvoObrazovanje

Dve osnovne škole u Nišu biće sanirane. Škola u Niškoj Banji biće rekonstruisana nakon pola veka

"Želimo bolje uslove za naše đake", poručuju iz Grada.

Uz podršku Ministarstva rudarstva i energetike biće sanirane dve osnovne škole. OŠ “Ivan Goran Кovačić” u GO Niška Banja sa 700 učenika dobiće novu stolariju, krov i kotlove za grejanje. OŠ “Кralj Petar prvi” u GO Palilula postaće energetski efikasnija, pa će računi za toplotnu i električnu energiju biti umanjeni za trećinu, a njenih 900 đaka učiće u mnogo boljim uslovima jer stiže nova stolarija.

Prema rečima predsednika GO Niška Banja Dušana Živkovića, škola “Ivan Goran Kovačić” biće sanirana nakon više od pola veka.

Dušan Živković, predsednik GO Niška Banja

“Ovaj projekat dokazuje da je jako bitna sinergija Republike Srbije i Grada Niša i zahvaljujući njoj Niška Banja dobiće potpuno drugačiju školu. Rekonstrukcija obuhvata kompletnu energetsku sanaciju kroz promenu stolarije, izgradnju termoizolacije, kroz rekonstrukciju krova, a takođe obuhvata i promenu kotla što je jako bitno sa stanovišta zaštite životne sredine”, rekao je Živković.

OŠ „Ivan Goran Kovačić“ je sagrađena 1963. godine i od tada nije doživela veću rekonstrukciju, sem izgradnje sportske sale 1975. godine. Ova škola ima 2500 kvadrata. Vrednost projekta iznosi 5 miliona dinara, a sredstva će obezbediti Ministarstvo i Grad Niš.

Foto: Grad Niš

Zahvaljujući projektu energetske efikasnosti, bolje uslove dobiće i đaci Osnovne škole “Kralj Petar I”.

Robert Džunić, direktor OŠ “Kralj Petar I”

“Jako sam zahvalan, ali i svi zaposleni, roditelji, učenici, što je trenutna gradska vlast prepoznala da ovo pitanje treba da se reši. Mi zaista imamo problem prozora, fasade, krova. Sve je jako staro, pa su naši računi trenutno oko 600.000 dinara za grejanje. Nadamo se da će oni biti od 150.000 do 180.000 manji svakog meseca u grejnoj sezoni”, kazao je direktor škole Robert Džunić.

Iz Grada su poručili da žele najbolje uslove za đake i da su zato podržali projekte sanacije ove dve niške škole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Da li je u planu rekonstrukcija O.Š. ČEGAR u Durlanu ?
    Ova škola je zaboravljena od svih struktura vlasti u Nišu a za par godina biće 60 god. od otvaranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com