Društvo

Novi pešački most u Tvrđavi već na meti vandala (FOTO)

Most koji spaja Gradsko polje sa Tvrđavom i koji koriste đaci, studenti, zaposleni u Naučno-tehnološkom parku, kao i posetioci Tvrđave, a čije je postavljanje počelo juče, već se našao na meti vandala koji su ga išarali grafitima, navode nadležni.

U narednim danima, posle završetka radova na montaži nove konstrukcije i dobijanja potrebnih dozvola, planirano je da bude u funkciji i predat građanima na korišćenje.

Foto: Grad Niš

Stari most je uklonjen jer je bio nebezbedan, a i novi pešački most je izrađen od drveta, prema preporuci Zavoda za zaštitu spomenika.

Foto: Grad Niš

“Ni pola dana nije prošlo od postavljanja novog pešačkog mosta u Tvrđavi, a vandali su ga već išarali grafitima. I ovo nije prvi put da se uništava odmah sve što se napravi, jer je i novoizgrađena fontana u parku Čair dan po završetku doživela istu sudbinu. Nas to neće zaustaviti da gradimo i borimo se za svaki deo grada. Da završavamo imovinsko-pravnu pripremu, asfaltiramo, ozelenjavamo, gradimo infrastrukturu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu”, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Foto: Grad Niš

Most je proteklih godina više puta popravljan, a za pešake je zatvoren krajem oktobra prošle godine. Kao najkraću vezu između grada i Gradskog polja građani od tada koriste prolaz u podnožju zidina Tvrđave.

Počelo postavljanje drvenog pešačkog mosta u Tvrđavi

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. A šta ti očekuješ kad ti policija čuva huligane koji pišu i crtaju grafite npr.na bulevaru lično sam video kako stoji patrola kod zone1.i gleda kako navijači zvezde crtaju grafit. Molim !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com