Društvo

Napokon! Otvara se ambulanta „Milka Protić“

Posle pisanja Niških Vesto o ambulanti „Milka Protić“, koja ne radi nešto više od četiri meseci, ubrzani su radovi na renoviranju ove zdravstvene jedinice na području opštine Palilula. Radovi će biti završeni do utorka, 23. avgusta, kada će biti i svečano otvorena, izjavio je za Niške Vesti, direktor Doma zdravlja Niš, Milorad Jerkan. Kako je istakao, zatvaranje ambulante nije imalo nikakvu političku konotaciju, iako je bio prozivan da se radi o „predizbornom obećanju ludom radovanje“. Direktor Jerkan dodaje da ambulanta nije bila u planu da se ugasi i da „jednostavno do sada nisu postojali uslovi, kao ni finansijska sredstva da ambulatna počne ranije da prima pacijente.“

Na inicijativu Niških Vesti ubrzani su radovi na renoviranju ambulante „Milke Protić“, koja je trebalo, prema najavama direktora Doma zdravlja Niš, da bude otvorena još u maju.

„Radovi su kasnili i ambulanta je već trebalo da prima pacijente, ali nije bilo bezbedno da se ranije otvori, jer jednostavno nije bilo dovoljno finansijskih sredstava da ambulanta bude gotova. Ranije sam sazvao sastanak sa predstavnicima Saveta građana, ali se nisu pojavili na sastanku. Kontaktirali smo opštinu Palilula da nam finansijski pomogne u rekonstrukciji zgrade. Uz njihovu pomoć, ali su tu i naša finansijska sredstva koja smo opredelili za ove namene, završavamo renoviranje ambulante“, kaže direktor Doma zdravlja Niš, Milorad Jerkan.

raniji izgledRekonstrukcija krova zgrade koštala je 800.000 dinara, dok je za unutrašnje radove utrošeno oko pola miliona dinara, dodaje Jerkan.

„Zatvarnje ambulante 12. aprila nije imalo nikakvu političku konotaciju, jer zašto bih bez razloga zatvarao jednu ambulantu, i to u predizbornoj kampanji, a drugu otvarao u Čokotu. Nije nam bio cilj da ugasimo ambulantu „Milka Protić“, već smo morali privremeno da je zatvorimo zbog njene dotrajalosti i vlage u njoj. Niko sem Doma zdravlja nije imao interesa da reši ovaj problem. Iako ambulanta ima oko 250 kartona i po tome ne ispunjava kriterijume da opstane, ona neće biti ugašena“, ističe Jerkan.

Kako se ambulanta „Milka Protić“ nalazi u zgradi koja pripada Kazneno-popravnom zavodu koja nije rekonstruisana skoro pola veka, direktor Doma zdravlja kaže da je o dinamici radova i rekontrukcije zgrade razgovarao i sa upravom ove insitutcije.

Ambulanta će biti otvorena u utorak, 23 avgusta u 9 sati, i ubuduće će raditi utorkom i četvrtkom u periodu od 07:00h do 14:30h.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com