Sport

ZLATNI POJAS za Nišliju

Niški karatista Andrija Stanković ispred Karate kluba “ELID” osvojio je ZLATNI POJAS ČAČKA u seniorskoj kategoriji na “GOLDEN BELT 2017” koji je održan juče u Čačku. Ovaj turnir koji će ugostiti čak dve hiljade takmičara ima tradiciju skoro pola veka.

“Ja sam se takmičio u kategoriji seniora i odbranio sam zlatnu medalju od prošle godine. Veoma sam zadovoljan kako sam radio i ovo je bila zadnja provera pred Prvenstvo Srbije za seniore koje me očekuje sledećeg vikenda“, kaže zadovoljno niški karatista.

Ovogodišnji turnir je 46. po redu i ima međunarodni karakter a okupio je kadete, juniore, mlađe seniore i seniore.

“Najjači i najmasovniji međunarodni turnir na Balkanu. Bilo je 117 klubova iz 20 zemalja iz Evrope poput Francuske, Turske , Rusije , Izraela…”, kaže za Niške Vesti Andrija Stanković.

Ovo takmičenje se odvija u dva dela.

“Takmičenje se zbog masovnosti odvija u dva takmičarska vikenda. Ovog vikenda su na repertoraru bile kategorije kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. A narednog vikenda su mlađe uzrasne kategorije poletaraca pionira i nada”, kaže Stanković za Niške Vesti.

„ZLATNI POJAS ČAČKA“ je najstariji karate turnir u Evropi zbog svog značaja nalazi se u EKF kalendaru takmičenja.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com