Sport

Željina “udarna četvorka” u reprezentaciji Srbije

Rukometni klub Železničar ovih dana postao je dom reprezentativnih rukometaša. U prijateljskom dvomeču između Srbije i Nemačke rukometaši niškog kluba daće svoj doprinos nacionalnom timu koji će predvoditi selektor ženske reprezentacije Ljubomir Obradović.

Rukometni savez Srbije, nakon što je smenio selektora Jovicu Cvetkovića zbog neuspeha na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, odluku da privremeno postavi Obradovića doneo je zbog kratkog roka pronalaženja trajnog rešenja za klupu “orlova”. Vršilac dužnosti selektora objavio je spisak igrača za prijateljske mečeve protiv Nemačke.

“Ima li veće nagrade za osvajače Kupa Srbije i pobednike osnovnog dela takmičenja u Superligi od poziva u seniorski nacionalni tim naše države. I to ne jednog, ne ni dva, ni tri, već četiri imena našla su se na dopisu koji je stigao u niški Dom rukometa sa adrese Rukometnog saveza Srbije i koji je potpisao vršilac dužnosti selektora Ljubomir Obradović.” ovako su iz niškog kluba najavili svoj novi podvig.

Na spisku su se tako našli Mladen Krsmančić, Stevan Sretenović, Andrija Mađar i Vladimir Jevtić. Oni su dužni da se selektoru Obradoviću jave u nedelju do 18 časova a već za ponedeljak je planiran put u Nemačku.

Prijateljski mečevi sa evropskim šampionom iz 2016. godine zakazani su za 4. april u Lajpcigu (19:00h) i 6. april u Dortmundu (14:30h).

Zanimljivo je da su za ovu akciju, što se domaćih klubova tiče, pozvani samo igrači finalista Kupa Srbije Železničara i Vojvodine.

Direktor Ivan Šmigić, koji je prošlog leta formiranje ekipe „od nule“ počeo upravo dogovorom sa Krsmančićem, a Jevtić je, primera radi, njegovo istinsko otkrovenje, budući da je sa rukometašem koji je na neki način bio prekobrojan u Metaloplastici sklopio višegodišnji ugovor, ne skriva zadovoljstvo:

“Ljudi koji odlično poznaju istoriju Železničara potvrdili su da se nikada nije dogodilo da naš klub za jednu akciju seniorske reprezentacije ima ovoliko reprezentativaca, a mislim da se dugo nije dogodilo da ih u ovom broju ima i bilo koji klub u Srbiji. I to klub koji do pre osam meseci gotovo da nije ni postojao! To je zasigurno potvrda dobrog rada svih struktura u „Želji“, ali i veliki podstrek, pre svega za te momke, pred najvažniji deo sezone da nastave da napreduju” kazao je Šmigić.

Levi bek Stevan Sretenović već ima i seniorskog reprezentativnog iskustva, a s obzirom na staž u mlađim reprezentativnim selekcijama i odlične partije u 2018. godini.

Mladen Krsmančić je prošlosezonsko zvanje najboljeg igrača osnovnog dela Superlige nadgradio MVP titulom na nedavnom završnom turniru Kupa Srbije.

O Vladimiru Jevtiću je već bilo reči, pravo „niotkuda“ postao je jedan od najboljih pivota u ligi, najmlađi je od svih „Željinih“ reprezentativaca, dok Andrija Mađar pre godinu dana, kada je bio član nižerazrednog nemačkog tima, nije mogao ni da sanja da će kao kapiten matičnog kluba podići pehar Kupa i da će dobiti priliku da stane u red svojih sugrađana (Živković, Grubić, Pavlović, Prokić, Brajdić, Stanić, Stanojević, Milosavljević, Gajić, Pribak, Kosanović, Đukić) koji su oblačili dres seniorske reprezentacije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com