Merošina

Završen futsal turnir u Balajncu

Ekipa “Stefan Mitić” iz Malošišta pobednik je ovogodišnjeg turnira u malom fudbalu, popularnom “futsalu”, na terenu sportskog centra u Balajncu. Oni su u finalu savladali ekipu “Familija” iz Niša. U kategoriji juniora, prvo mesto zauzela je ekipa “Šmekeri”, pobedivši u malom finalu ekipu “ZN-Marketić” iz Merošine.

Dok je Novak pokoravao Sinsinati, interesovanje publike u Balajncu bilo je okrenuto ka terenu za mali fudbal, na kojem se odlučivalo o pobedniku turnira i osvajanju pehara i vrednih novčenih nagrada.

Pre utakmice za treće mesto i velikog finala, odigrano je “malo” finale u konkurenciji juniora. Dečaci iz Balajnca, Čapljinca, Baličevca i Merošine, okupljeni u ekipu “Šmekeri” bili su bolji od svojih vršnjaka iz ekipe “ZN-Marketić” iz Merošine  za koju je nastupao i najbolji igrač turnira u konkurenciji juniora Dušan Čakić. Pobednici su nagrađeni peharom, a finalisti vrednim novčanim nagradama.

Nakon njih na scenu su stupili seniori u borbi za treće mesto. Bolji su bili gosti iz Prokuplja ekipa “Brza hrana Njupko” od domaće ekipe “Paralize”.

U finalnoj utakmici viđena je velika borba između ekipa “Stefan Mitić” i “Familija”. Bolji su bili futsaleri iz Malošišta, ekipa “Stefan Mitić”. Oni su u neizvesnoj završnici savladali “Familiju” rezultatom 2:1.

Pored pehara i medalja učesnici finalne večeri u Balajncu nagrađeni su i vrednim novčanim nagradama. Ove godine organizator FK Zemljoradnik, obezbedio je 2400 eura za nagrade. Pobedničkoj ekipi pripalo je 1000 eura, “Familija” je osvojila 500 eur, dok su utešnih 300 i 200 osvojile trećeplasirana ekipa iz Prokuplja i domaća ekipa “Paralize”. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dušan Milenković iz pobedničke ekipe.

Više od 1000 gledalaca na tribinama sportskog centra u Balajncu imalo je priliku da uživa u majstorijama i lepim potezima igrača ove magične igre na petoparcu. Do sledećeg leta publika se okreće praćenju Okružne lige u velikom fudbalu i borbi “Zemjoradnika” za titulu prvaka i promociju u viši rang takmičenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com