Društvo

ZAGREJALI PARK: Boris Režak i Garavi sokak prvi put u Nišu

Ni hladno vreme nije sprečilo Nišlije da uživaju u koncertima Borisa Režaka i Garavog sokaka proteklog vikenda u Parku Sveti Sava. I Boris Režak i Garavi sokak prvi put su u Nišu na Medijani, ali su svojim nastupima kupili naklonost građana.

Medijana fest 2018 počeo je programom za decu u kojem je učestvovao dečiji folklorni ansambl iz Grkinje.

Zvezda večeri, Boris Režak, nastupao je u večernjem delu programa i opravdao sva očekivanja. Svojim prvim nastupom u Nišu kupio je naklonost Nišlija za ovo veče i buduća vremena.
Parkom Sveti Sava orili su se hitovi uz koje su okupljeni pevali i igrali do kasno u noć.

Jednom prilikom Boris je ispričao o sebi :

„Pun pogodak je roditi se sedamdesetih na brdovitom balkanu. Ja sam upravo jedan od srećnih dobitnika. U mom slučaju,bio je to šesti april 1976.godine, Banjaluka, grad sa toliko prelijepih krajnosti, kulturnih, etničkih… Kao primjeran pionir pohađao sam osnovnu školu, dok je moj ponosni tata predavao muzičko vaspitanje. Muzika je bila sastavni dio života, samim tim nisam puno razmišljao o tome. U slobodno vrijeme sam posjećivao probe VIS-a čiji je šef, iliti kapelnik bio moj tata. E…u takvim uslovima, čovjek zaista mora biti antitalenat za muziku, pa da ništa ne skapira.

Slijede prve ljubavi, prva razočaranja, prvi bend iz ulice, prve pjesme…ali kao i u mnogim filmskim scenarijima dolazi zaplet, nažalost u mom slučaju ratni. Imao sam svega nekoliko dana da iz dječaka stasam u čovjeka, ali nećemo o tome.
Slijedi mrak, mrak, mrak… Posle svega je trebalo ustati, ustati i krenuti, krenuti svojim putem. Moj put je bila moja muzika.“

I tim putem uspešno ide godinama, a da je put kojim je krenuo pravi, dokazuju brojni hitovi koje je napisao za sebe i druge kao i nagrade koje je osvajao za svoj rad.

I „Garavi sokak“ je sinoć zagrejao park!

Grupa „Garavi sokak“ nastupila je u nastavku Medijaninog kulturnog leta u Parku Svetog Save i prilično zagrejala prohladno junsko veče.

Skoro dva sata neprestanog nastupa po vedrim nebom obeležile su dobro poznate pesme „Skeledžija“, „Neko, neko ko je daleko…“ , „Biće bolje ako budeš tu“…i druge.

Dobro raspoložen i uvek nasmejan, jer nikada ne skida osmeh ispod kicoških brkova, kako kažu neki, izvođač moderne vojvođanske šansone i pevač grupe „Garavi sokak“ Bane Krstić poznat je po tome da retko daje intervuje. Sinoć je međutim za nišku publiku i kraj samog nastupa rekao da Garavi sokak iduće godine slavi 30 godina rada i da bi taj jubilej rado obeležio u Nišu.

“Oduševljen sam ovim gradom, ovom publikom, jer je večeras bila „šarena“. Bilo je i dece, i starijih i mlađih. To znači da smo svima dragi i da nas slušaju sve generacije“, rekao je frontmen „Garavog sokaka“.

„Garavi sokak“ je prvi put otkako postoji nastupao u Nišu. Sećaju se jedino nastupa u Niškoj Banji, ali bi voleli da češće borave u gradu meraka i sjajne hrane.

U nastavku Medijaninog kulturnog leta 2018, narednog vikenda nastupiće niški bendovi „Posetioci“ i „Lutajuća srca.“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com