Kultura

„Medijanino kulturno leto“ završeno uz „Tropiko bend“

Svetosavski park mali za Medijanine koncerte

Još jedna od manifestacija u organizaciji Gradske opštine Medijana pokazala je da Svetosavski park postaje mali za koncerte koje organizuje najveća niška opština.

 

“Sinoćni nastup „Tropiko benda“ okupio je više hiljada ljubitelja muzike na otvorenom i pokazao da Medijanino kulturno leto ne gubi, već iz godine u godinu dobija na popularnosti. Veče pre toga Nišlije su imale priliku da slušaju hitove u izvođenju Željka Šašića i niških Mambi”, kazali su u GO Medijana.

Foto: GO Medijana

Dvodnevni program ispunjen je radionicama starih zanata za najmlađe, koje je opština organizovala u saradnji sa Udruženjem za negovanje tradicije „Višnja“, pod nazivom „Višnja u Medijani“. Više od dvestotine mališana učestvovalo je u izradi, oslikavanju i ukrašavanju magneta, slikanju stakla vitraž tehnikom, učenju dekupaž tehnike, kao i drevne tehnike izrade predmeta od vune. Najmlađima su podeljene knjige Festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu i svako je svoj ručni rad poneo kući. Podrška manifestaciji ove godine bila je kompanija „Avon“.

Foto: GO Medijana

Prvo „Medijanino kulturno leto“ održano je 2006. godine, svake godine okuplja veliki broj posetilaca i prepoznatljivo je po nastupu poznatih bendova i zvučnih imena iz oblasti svih žanrova muzike.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com