Kultura

 Počelo „Medijanino kulturno leto“. Program za decu, Željko Šašić i Mambe obeležili prvo veče

Nastupom Željka Šašića i niških Mambi, u trajanju od tri i po sata počelo je „Medijanino kulturno leto“ u Svetosavskom parku, u organizaciji Gradske opštine Medijana. Pre toga održan je program za najmlađe, priređen uz podršku udruženja „Višnja“ iz Niša. Očekivano, nastup Željko Šašića privukao je najveću pažnju niške publike, čime je još jednom pokazao zašto je jedan od najpoznatijih srpskih pop-folk pevača. Šašić je Nišlijama pevao dva puta na bis, a nastup završio pet minuta pre ponoći.

 

Po rečima predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Кocića, najveća niška opština nastavlja tradiciju održavanja manifestacija uz učešće bendova sa juga Srbije.

“Ove godine su to niške Mambe i leskovački Tropiko bend. Poznati smo po posećenosti događaja u Svetosavskom parku, pa se nadamo da smo i sada izabrali učesnike koje bi naši građani i njihovi gosti voleli da pogledaju uživo”, kaže Кocić.

Niški sastav „Mambe“ poklonio je Nišlijama besplatan koncert, napravivši nezaboravnu atmosferu i sjajan uvod u Željkov nastup. „Gori more“, „A tebe nema“, „Ti lutko moja“…bile su samo neke od pesama koje je Željko ovom prilikom poklonio niškoj publici. Da podsetimo, osim vokalnog umeća, ovaj pevač pokazao je i dobre glumačke sposobnosti, učešćem u humanitarnom muzičkom šou, „Tvoje lice zvuči poznato“. U dosadašnjoj karijeri snimio je sedam albuma i desetak singlova.

“Medijanino kulturno leto 2023.” bila je prilika i za druženje sa našim najmlađim sugrađanima. Mališani su mogli da učestvuju u slikanju i učenju starih zanata, bojenju figura, dekupaž tehnici, napravi sebi podmetač za čašu. Deci su podeljene knjige Medijaninog festivala dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu i pokloni kompanije „Avon“ koja ove godine podržava Medijana fest.

Foto: GO Medijana

„Medijanino kulturno leto“ nastavlja se večeras, 16. avgusta, druženjem sa najmlađima u 18 časova, a izlazak na scenu popularnog Tropiko benda, kojim će ova tradicionalna manifestacija biti zatvorena, predviđen je za 21.30.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com