Politika

Za PUTINA prvi put i glasovi iz Niša

Vladimir Putin pobedio je u prvom krugu predsedničkih izbora u Rusiji i biće na čelu države do 2024. godine. On je, prema podacima Centralne izborne komisije, posle  99,80 odsto obrađenih glasačkih listića, dobio 76,67 odsto glasova. Na ruskim predsedničkim izborima prvi put se glasalo i u Nišu i to po proceduri koju nalaze ruski izborni zakon.

Više od 200 ljudi koji se izjašnjavaju kao ruska nacionalna manjina došlo je autobusima iz okolnih gradova da glasa u Nišu. Glasanje je prvi put sprovedeno u Udruženju srpsko-ruskog prijetaljstva i ruskih sunarodnika “Naisus” u Učitelj Tasinoj ulici broj 16.

Kutije su, nakon glasanja, prosleđene Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu.

Prema podacima Udruženja srpsko – ruskog prijateljstva u Nišu živi oko 70 ruskih porodica.

 

Inače, Putinu je ovo četvrti predsednički mandat, kandidat Komunističke partije Pavel Grudinjin osvojio je 14,3 odsto, dok je trećeplasirani kandidat LDPR Vladimir Žirinovski sa  6,6 odsto osvojenih glasova, preneo je Sputnjik.

Putin je prvi put za predsednika Rusije izabran 2000. godine, a četiri godine kasnije ponovo je pobedio na izborima. Od 2008. do 2012. bio je predsednik Vlade Rusije, a 2012. treći put postao predsednik države.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com