Politika

Vacić: Želim da vratim suverenost instituciji predsednika Republike

Srpska Desnica mesec dana pre raspisivanja izbora počela je kampanju iz Niša.

Lider ove stranke Miša Vacić je poručio da će se kanidovati za predsednika Republike Srbije jer želi da vrati suverenost instituciji predsednika Srbije i dodao da će njegova stranka  izaći samostalno i na parlamentarne i beogradske izbore ukoliko ne bude postignut dogovor za jedinstvenoj patriotskoj listi ali je još jednom pozvao “srpske rodoljube” da 3. aprila izađu na zajedničkoj listi za parlamentarne izbore.

„Kampanju za predsedničke izbore započinjem ovde u Nišu, u carskom gradu i ratnoj prestonici u Prvom svetskom ratu, na kojoj sam najavio da ću se kandidovati za predsednika Republike Srbije. Srpska desnica će izaći samostalno kao što smo samostalno izašli na  prethodne izbore na nivou lokalnih samouprava i ostvarili smo zapažen rezultat na jugu ali ne samo na jugu Srbije, već i u Šumadiji.Smatram da je  Srpska desnica opcija koja poziva na sabornost i slogu ostalih  srodnih, suverenističkih opcija. Srpska Desnica je neko ko konkretnim primerom pokazuje da mi možemo da se ujedinimo. Ako do toga i dođe spreman sam da odustanem od svoje kandidature  ako bi došlo do zajedničkog izlaza na izbore“, kazao je Miša Vacić.

On je dodao da se Srpska Desnica na izborima ne bori ni protiv SNS- a kao ni protiv Dragana Đilasa već za svoj program.

 „Mi kadidujemo svoj program i u političkom kontekstu mi smo unikatni  zato što ne  pozivamo na revanđizam, ne nudimo mržnju koju su kanidovali Dragan Đilas i Vuk Jeremić protiv Aleksandra Vučića i njegove porodice gde večito prete i govore o građanskom ratu. Mi kažemo stvari koje ne valjaju u Srbiji, mi kritikujemo jasno i glasno kažemo šta nam se ne dobata i šta nije dobro ali isto tako pohvalimo dobre stvari koje su uradili ljudi iz postojeće vlasti. Smatramo da   neke stavri mogu još bolje. Pohvalili smo što Srbija nije  uvela sankcije Rusiji ali kritiukujemo što je uvela sankcije Belorusiji. Srpska desnica ne bi uvela sankcije ni Rusiji ni belorusiji. Svoju politiku smatram najispravnijom i zato sam se kandidovao. Smatram i da ću imati više glasova od onih kojima je šef u zapadnim ambasadama“, istakao je Vacić.

 

On je dodao da postoji i mogučnost koalicije i pozvao sve srodne desničarske opcije i patriote, od Zavetnika preko suverenista do DSS, radikala, sve koje se definišu kao patriote i rodoljubi nesumnjivo bi imale dvocifren broj, rekao je Vacić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com