Ekonomija

Vučić otvorio „Nais“: Hotel jedno veoma lepo i čisto mesto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je večeras otvorio rekonstruisani hotel „Nais“, koji je posle pauze od sedam godina ponovo počeo da radi.

Vučić je rekao da „Nais“ verovatno zauzima najvažnije mesto na teritoriji cele naše zemlje pošto se nalazi na raskršću puteva i sa ovog mesta se ide južno ka Skoplju, Solunu i Atini, a istočno ka Pirotu, Dimitrovgradu i Sofiji.

„Uskoro počinjemo radove i na trećem kraku ili grani auto-puta od Niša ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Gračanici. To je ono što je za nas od ogromnog značaja i zato ovu poziciju „Naisa“ čini pozicijom od izuzetnog značaja za našu zemlju“, rekao je Vučić.

On je podsetio da je „Nais“, kada je otvoren 1982. godine, bio jedan od najlepših motela u Srbiji, ali smo rušenjem jednog sistema i tretiranjam društvene svojine kao Alajbegove slame, došli do toga da bude zatvoren 2012. godine.

„Od jednog ukorovljenog mesta koje je bilo ruglo čitave Srbije uspeli ste da napravite jedno veoma čisto i lepo mesto. Siguran sam da će ovo biti mesto okupljanja političara, sportista, kulturnih radnika“, izjavio je Vučić.

Prema njegovim rečima porodice Momčilović i Tončev koje su rekonstruisale objekat nisu koristile državne subvencije iako su to mogle, tako da je država na taj način uštedela novac koji će uložiti u pomoć nekoj drugoj kompaniji.

„Ima prostora da se još gradi i očekujem da ovde napravite akva-park još veći od jagodinskog. Čestitam vam što su vam radnici prijavljeni, jednom prilikom kada su inspektori rada dolazili u hotel nisu mogli da ih nahvataju jer nisu bili prijavljeni pa su se svi razbležali“, izjavio je Vučić.

On je kazao da „Nais“ predstavlja 11. hotel ili hotelski kompleks koji otvara u Srbiji.

Renovirani hotel „Nais“ ima četiri zvezdice, a u rekonstrukciju je uloženo 10 miliona evra.

Hotel ima 230 ležajeva, restoran sa 250 mesta i konferencijsko-kongresni prostor sa 650 mesta, velnes i spa centar, a od sledeće sezone imaće i mini akva park.
Otvaranju hotela prisustvovao je veliki broj zvanica iz čitave zemlje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com