DruštvoEkonomijaSport

Vučić najavio rekonstrukciju stadiona: Čair je postao ruglo. Moraćemo da uložimo najmanje 80 miliona

Čair napunio šest decenija i zreo je za "remont"!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će uskoro početi radovi na renoviranju stadiona Čair. Vučić je sređivanje niškog stadiona najavio juče prilikom otvaranja stadiona u Loznici.

Vučić je prilikom obilaska ovog novog stadiona rekao je će ubrzo biti sređeni i stadioni u Nišu, Kragujevcu, gde je prokomentarisao i da je Čair postao ruglo.

Loznica, Zaječar i Leskovac su već dobili nove stadione ono što se čulo jeste i da će Niš i Kragujevac imati lepše stadione nego Beograd.

“Sad će biti dosta toga što ćemo da radimo od Niša preko Kragujevca. Čair je postao ruglo  i niko se nije setio da ga uradi. Moraćemo da uložimo najmanje 80 miliona”, najavio je Vučić.

Sličnu najavu čuli smo i krajem avgusta kada je otvaran stadion u Leskovcu. Najavu o renoviranju stadiona čula se i krajem jula 2022. godine. Najava o rekonstrukciji čula se i 2018. godine kada je čak najavljeno da će Čair dobiti krov i 22.000 mesta.

Ako se računa početak rekonstrukcije sada već davne 2011. Čair se renovira više od 12 godina i renoviranje “još uvek traje”. Animacija rekonstruisanog Čaira izgleda prelepo o čemu su Niške Vesti već pisale – OVDE.

ISTORIJAT ČAIRA

Stadion Čair je izgrađen i pušten u rad 1963. godine, a upravljanje ovim objektom od 1969. je preuzeo FK Radnički Niš. Od 1995. zbog dotrajalosti i opasnosti od urušavanja bila je zabranjena upotreba istočne i severne tribine, a 2008. je i deo južne tribine izgubio upotrebnu dozvolu. Godine 2006. je postavljeno 3.000 stolica na zapadnoj tribini. U martu 2011. godine je počela rekonstrukcija stadiona Čair. Prvu utakmicu na renoviranom Čairu, mada sa još nezavršenom istočnom tribinom, Radnički je odigrao 15. septembra 2012. protiv Smedereva u Superligi Srbije.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com