Moja pričaObrazovanje

Veljkove nagrade iz doba korone

Veljko Đurić, učenik prvog razreda Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu uspeo je za samo nedelju dana da osvoji dve prve nagrade na dva nacionalna takmičenja i to u vreme vanredne situacije. Ovaj niški gimnazijalac najbolji je bio na takmičenju iz informatike za darovite učenike na kome je osvojio maksimalni broj poena. Samo nekoliko dana kasnije pobedio je na nacionalnoj ekološkoj olimpijadi.

 

 

„Takmičenje iz informatike organizovano je onlajn. Test je  imao 20 pitanja koja smo morali da uradimo u određenom vremenskom roku. Osvojio sam prvo mesto sa maksimalnim brojem poena“, kaže Veljko.

Za njega je i sama priprema za takmičenje bio izazov.

„Zadatke sam dobijao preko računara, a na meni je bilo samo da dovoljno vežbam. U početku jeste bio malo teže, ali vremenom nam je to postala rutina. Na isti način je  tekla i priprema za jedno, a potom i drugo takmičenje. Imali smo literaturu iz koje smo se pripremali, obrađivao sam to i nije bilo ništa zahtevnije od priprema u školi“, objašnjava Veljko.

Dodaje da je period izolacije, odnosno od februara do maja, svih prethodnih godina uglavnom bio na takmičenjima i duboko u sebi je želeo da to nastavi i ove godine.

„Drago mi je da nisam napravio pauzu, da sam uspešno završio oba takmičenja i dokazao sebi da ne postoje prepreke koje ne mogu da savladam. Potrebno je samo dobra volja i predanost radu“, ističe Veljko.

Želi da se situacija u kojoj se nalaze svi što pre okonča i da se vrati u sbakodnevnoj životnoj rutini. Škola mu nedostaje, a posebno dtugovi sa kojima se redovno čuje, ali to ne može da zameni susrete.

Foto: Privatna arhiva

„Nagrade koje sam sada osvojio posebno su mi drage i pamtiću ih po uslovima u kojima sam ih osvojio.One su i vetar u leđa da nastavim sa takmičenjima kao i do sada“, kaže Veljko pred kojim je još dosta takmičenja, a potrudiće se, kaže, i nagrada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com