Društvo

Uskoro! Dečiji ISTRAŽIVAČKI PARK u Tvrđavi

Za samo nekoliko meseci kreće sređivanje niške Tvrđave. Ona će biti uređena u tri segmenta Rovče, Letnja pozornica i Dečiji istraživački park, nadomak pozornice.

Projektnu dokumentaciju radio je Zavod za zaštitu spomenika i to je bio osnov da se obezbede sredstva, koja je dala republika. Ta dokumentacija spremna je još od 2011-2012. godine, kažu u Zavodu.

Za celokupno sređivanje Tvrđave potrebno je 10 miliona evra, tvrdi Elena Vasić, direkorka Zavoda za zaštutu spomenika.

Ovako veliki radovi i sredstva nisu obezbeđena za nišku Tvrđavu više od četiri decenije, tvrdi ona.

“Ministarstvo turizma će pomoći oko sređivanja rovova Tvrđave, jer se tamo planiraju i sportski sadržaji i tako uređen prostor privući će veliki broj ljudi”, kaže Elena Vasić, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika.

Drugi segment sređivanja podrazumeva uređenje Letnje pozornice.

Treći je najsimpatičniji mlađim Nišlijama.

“Iznad Letnje pozornice biće uređen pored postojećeg igrališta, jedan manji mobilijar uz njega i Dečiji istraživački park. Tu će deca imati neke zanimljive sprave gde će kroz igru moći i da nauče nešto”, tvrdi Vasić.

Najveći deo radova odvijaće se u toku letnjih meseci, a završetak svih radova očekuje se na jesen rekla je direktorka Zavoda za zaštitu spomenika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com