DruštvoPolitika

Ugašena cela jedna služba u Gradskoj upravi dan nakon što su zaposleni odbili da idu na Vučićev miting

Više od 20 zaposlenih u službi Grada Niša za informatičko-komunikacione tehnologije prebačeno je na druga radna mesta, a ta stručna služba nakon 26 godina ugašena. Prema navodima zaposlenih, služba je ugašena samo dan nakon što su obavestili gradonačelnicu Niša da trpe pritisak da odu na miting naprednjaka zakazan za 26. maj u Beogradu. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je Niškim Vestima da je sektor ugašen sistematizacijom i da nikakve veze nema sa sutrašnjim mitingom.

Zaposleni su prema njenim rečima prešli iz Uprave za građevinarstvo u Upravu za građanska stanja. Dakle, radnici su tu, ali sektor ne postoji više, istakla je Sotirovski i dodala da je racionalizacija bila neminovna jer je sedam rukovodioca na mali broj zaposlenih bilo bespotrebno.

Radnici tvrde drugačije:

“Na rukovodioce, šefove i koordinatore bivšeg Sektora za informatičko-komunikacione tehnologije je vršen pritisak uz naznačavanje da će zbog neodlaska na miting biti posledica. Kako su pomenuti odbili odlazak na miting posledice su usledile u vidu gašenja Sektora, nakon 26 godina rada i razvijanja i održavanja IKT sistema Grada Niša, kao sistema od posebnog značaja. Zaposleni su raspoređeni u druge sektore Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja”, navodi se u obaveštenju prosleđenom gradonačelnici.

Rešenja o preraspodeli poslova stigla su im danas pred kraj radnog vremena. Tvrde da je bilo pritisaka, a svoje objave šire društvenim mrežama.

Svi su potpisali i zvaničan dopis gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski u kome se pozivaju na njene reči – da joj se jave svi koji trpe pritiske zbog mitinga.

“I samo jos jedna stvar: svi koji me zadnjih par sati zovu i “tapšu po ramenu”…nemojte ljudi. Ako imate da pružite podršku, pružite je javno, ako ne – ćutite! Prošle godine kada sam izbačena iz KLERA i kada mi je oduzeto zvanje, već sam prošla kroz ovo. Nema potrebe da ponavljamo! Sada se ništa spektularno nije desilo, svi imamo posao (još uvek), jedino nema više niti jednog rukovodećeg mesta u IKTu….jer najlepša je kazna po džepu”, napisala je Violeta Tesla na svom fb nalogu.

Sutra se ispred Narodne skupštine održava veliki miting Srpske napredne stranke. Danima se u javnosti špekuliše da li su radnici prinuđeni i ucenjeni da odu na skup koji su nazvali “skup nade”. Gradonačelnica Niša ponovo je danas ponovila da pritisaka nema i poručila: “vidimo se sutra u Beogradu na najvećem skupu u istoriji Srbije – Srbija nade!”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. “Sektor za “informaticko-komunikacione tehnologije”,kakav bombastican naziv,gde jos postoje ovakvi sektori i sta je u opisu njihovog posla.
    “Siguran”sam da su svi ti “strucnjaci” svojevremeno zaposleni na regularnim konkursima i da ne postoji ni promil sanse da su tu dosli preko veze,kao sto sam siguran da je njihov “rad” od sustinske vaznosti za funkcionisanje grada Nisa,ne verujem da bi bilo sta u Nisu funkcionisalo bez ovog fundamentalno vaznog sektora.
    Gotov je grad Nis ako je “informaticko-komunikacioni sektor” rasformiran,bog neka nam je u pomoci.

  2. Lepo je što ste ostali dosledni sebi, ali osvrnite se malo oko sebe i pogledajte ovaj grad koji jedini tavori u nekoj učmalosti. Mislite da se učlanite u neku stranku i koristite ono što vam odgovara a kada ste potrebni njima e nama ne odgovara da vas slušamo. Pitajte vaše roditelje i bake i deke kako je bilo u komunizmu i dali su i oni koristili samo dobre stvari ili su ponekad morali da poslušaju partiju u kojoj su.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com