Društvo

Učenici se u škole vraćaju 25.februara

Prekida se obrazovno-vaspitni rad na teritoriji Grada Niša od 18. do 22. februara, imajući u vidu da je u proteklim danima zabeležen porast obolelih od gripa, odluka je gradonačelnika Niša Darka Bulatovića doneta na osnovu Preporuke Vlade Republike Srbije donete na sednici održanoj 14.februra.

“O realizaciji ove odluke staraće se Nišavski okrug – Školska uprava Niš, direktori osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada Niša i Gradska uprava Grada Niša – Sekretarijat za obrazovanje”, navodi se u odluci I dodaje:

“Članom 105. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja propisano je da će obrazovno-vaspitni rad biti prekinut u slučaju više sile i drugim slučajevima u kojima su ugroženi bezbednost i zdravlje dece, učenika i zaposlenih”.

Vlada Republike Srbije je na sednici donela preporuku svim jedinicama lokalne samouprave da se raspust u osnovnim i srednjim školama produži i sledeće nedelje, odnosno da se nastava u osnovnim i srednjim školama ne održava od 18. do 22. februara 2019. godine i da prvi radni dan za osnovne i srednje škole bude 25. februar. Vlada je ovu preporuku donela zbog smanjenja rizika i izloženosti učenika virusu gripa.

Kada prestanu razlozi za prekid obrazovno-vaspitnog rada, škola će nadoknaditi propušteni rad, na način koji odredi škola, po odobrenju ministra.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close