Obrazovanje

U petak i ponedeljak nema nastave na daljinu

Sutra i u ponedeljak neće biti nastave na daljinu na programima RTS-a zbog predstojećih vaskršnjih praznika. Tako da će osnovci i sređeškolci, spojeno sa vikendom, imati pauzu od ukupno četiri dana.

Emitoivanje časova nastavlja se u utorak, 21. aprila.

Iako je školskim kalendarom prolećni raspust trebalo da se koristi od 11. do 20. aprila, zbog vanrednog stanja i borbe sa koronavirusom prešlo se na nastavu na daljinu, a Ministarstvo prosvete odlučilo je da se raspust skrati, odnosno da đaci imaju samo pauzu za verski praznik.

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da se proces učenja na daljinu odvija već pet nedelja i da je zadovoljan tokom nastave.

“Mislimo da ćemo za mesec i po dana završiti sa emitovanjem časova vezanih za redovnu nastavu za osnovnu i srednju školu”, rekao je Šarčević za televiziju Pink.

Zadovoljan je i kako su nastavnici i učitelji prihvatili formativne modele ocenjivanja i naglasio da već sada formativne ocene mogu da se prevedu u sumativne, brojčane.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com