Društvo

U Nišu i okolini sva mehanizacija na terenu

Situacija na području Niša je danas stabilnija u odnosu na juče i sva raspoloživa mehanizacija je na terenu, rečeno je sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga.

U toku je raščišćavanje puteva trećeg i četvrtog prioriteta, a radi se i na otklanjanju kvarova na elektromreži zbog čega oko 3.000 domaćinstava na području Nišavskog okruga trenutno nemaju struju, potvrdio je komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga, Aleksandar Cvetković.

I dalje su neprohodni putevi i pravci Velepolje, Miljkovac, Paligrace, Rujnik, Leskovik, Trupale, Čamurlijski put, Velepolje, Trnava, Kravlje, Sečanica kružni put, Popovac, Vrtište, Donja Trnava, Donji Komren, Hum, Ostrovica, Ravni Do.

„Ekipe nadležnih preduzeća su na terenu i čine sve kako bi ih očistile“, rekao je komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog okruga, Aleksnadar Cvetković.

Oko 150 domaćinstava na Kameničkom visu i u selima Brenica i Kamenica još nemaju struju, kao i 1.500 domaćinstava u osam sela na području opštine Gadžin Han i 1.300 domaćinstava u šest sela u opštini Merošina.

Ekipe Elektrodistribucije rade na otklanjanju kvarova na elektromreži tako da bi snabdevanjem eleketričnom energijom trebalo da se normalizuje najkasnije do podneva u nedelju, potvrdio je komandant Okružnog štaba za vanredne situacije upravnog okruga Aleksandar Cvetković.

“Okružni štab je preporučio svim opštinskim štabovima za vanredne situacije da uvedu neprekidna dežurstva dok traju niske temperature kako bi se blagovremeno delovalo ako stanovnicima zatreba pomoć”, dodao je Cvetković.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović je rekao da su pripadnici Uprave tokom Badnjeg dana u deset intervencija spasli 22 lica.

“Pored tih intervencija, imali smo i čak devet akcija gašenja požara. U tim požarima niko nije povređen, jer su se bili zapalili dimnjaci, krovovoi i jedan automobil, ali smo morali da angažujemo ljude”, rekao je Mitrović.

Podsetimo, vanredna situacija proglašena je u opštinama Sjenica, Medveđa, Aleksinac i Blace, a pripadnici Sektora za vanredne situacije su do sada evakuisali više od 113 ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com