Društvo

Tribina “Sindrom sagorevanja prosvetnih radnika”

Tribina “Sindrom sagorevanja prosvetnih radnika” biće održana u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u četvrtak 18. oktobra 2018. godine sa početkom u 19.00 časova.

Tribinu realizuju Branka Bešlić, psiholog iz Subotice i Branka Grahovac, psiholog iz Kikinde, autorke koje su sprovele istraživanje koje se bavi sindromom sagorevanja kod prosvetnih radnika, kao posledice hronične izloženosti stresu.

Tribina za osposobljavanje nastavnika za prepoznavanje i suočavanje sa stresom je interaktivnog tipa, pa su prisutni u prilici da iznesu različite primere i sa kolegama razmene iskustva i dobre prakse. Na taj način prosvetni radnici se osnažuju da razvijaju i podstiču zdrave stolove života, upoznaju se sa antistres tehnikama u ličnom i profesionalnom razvoju.

Važan deo je i transfer naučenih tehnika na prepoznavanje stresa kod dece, što je izuzetno značajno za suočavanje i kvalitetnije življenje sa sresom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com