Društvo

Studenti Elektronskog fakulteta dobili 80 novih računara

Sila je sada i sa budućim programerima

Studenti Elektronskog fakulteta u novoj godine radiće na novim računarima – epilog je akcije „Sa kolena na koleno“, koju je organizovao niški Džedajski pokret, na inicijativu asistenta ovog fakulteta Nikole Davidovića.

Prikupljeno je čak 80 novih desktop računara, što će u velikoj meri pomoći da studenti programiranje uče u mnogo boljim uslovima i ne polažu pojedine ispite u sveskama, kakav je slučaj bio do sada. Ručunari su prikupljeni za manje od mesec dana, donirale su mnoge velike firme i bivši studenti ovog fakulteta, što još jednom dokazuje da su građani spremni da pomognu u mnogim teškim situacijama, naročito kada se radi o ulaganju u znanje i kvalitet života i obrazovanja mladih.

„Od momenta kada je dragi Nikola Davidović došao sa čistom, iskrenom i plemenitom namerom da unapredi uslove rada studenata Elektornskog fakulteta, prepoznali smo da je sada pravi momenat da oprobamo jedinstvo u IT sektoru. Ova akcija nije tek još jedna faundrejz akcija, već veliki korak i početak preuzimanja odgovornosti struke za generacije kolega koje dolaze. Postoje ciljevi, ali postoje i VIŠI ciljevi u kojima JA prelazi u MI“, kaže vođa Džedajskog pokreta Miloš Antić i zahvaljuje se svima koji su se jako brzo odazvali pozivu i donirali koliko su mogli i na taj način pomogli opremanje dve laboratorije računarima.

Inicijativu su pokrenuli profesori sa Katedre za računarstvo, na čelu sa asistentom Nikolom Davidovićem. Prema njihovim rečima, Elektronski fakultet godišnje upiše preko 500 studenata, dok oko 200 upisuje računarski smer, laboratorije su imale oko 100 računara, što nije bilo dovoljno za održavanje kolokvijuma i ispita.

„Hvala svima koji su se odazvali u ovako kratkom roku i podržali akciju donirajući računare. Nsimo verovali da ćemo uspeti za ovako kratko vreme, ali smo se nadali da ljubav prema fakultetu postoji u IT zajednici. Odgovornost je sada na nama sa Elektronskog fakulteta i Katedre za računarstvo da iskoristimo ovu donaciju za unapređenje nastave i ispitnih aktivonosti“, kaže Davidović.

Ova priča je još jedna u nizu koja dokazuje da je, kada se ljudi ujedine oko neke ideje, sve moguće. U atmosferi predstojećih praznika, ovakve priče deluju još inspirativnije i još više mogu da ohrabre svakog ko u bilo kom smislu želi da doprinese svojoj zajednici, a u tome mu svakako, kao i uvek do sada, može pomoći niški Džedajski pokret.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com