Politika

Stanković: Rekonstrukcija trga u Nišu plaćena firmi osumnjičenoj za krađu u EPS-u, 30 odsto radova nije završeno

Poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković izjavio je danas da su građani Niša iz gradskog budžeta platili firmi „Bauvezen“ (Bauwesen) 500 miliona dinara za rekonstrukciju Trga Kralja Milana, a da nije završeno čak 30 odsto radova, dok je ta firma otišla u stečaj, a bivše odgovorno lice „Bauvezena“ uhapšeno je zbog sumnje da je umešano u malverzacije u EPS-u.

 

„Ukazivali smo javnosti da je Bauvezen korupcionaška firma, a gradska vlast u Nišu je baš sa tom firmom sklopila posao rekonstrukcije gradskog trga“, rekao je Stanković.

Stanković je naveo da je rekonstrukcija preostalog dela trga poverena drugoj firmi koju će građani iz budžeta morati dodatno da plate.

„Kada sam pitao zašto ’Bauvezen’ ne radi i preostali deo radova za koji je dao projekat, jedan gradski službenik mi je odgovorio da pitam ministra građevinarstva Gorana Vesića. To je, međutim, više pitanje za Grad Niš, jer se u Nišu odlučuje ko radi naš trg“, rekao je Stanković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com