Politika

Stanković: Hitno preduzeti konkretne mere protiv zagađenja vazduha

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša podneo je odborničku inicijativu kojom zahteva da se hitno preduzmu konkretne mere za smanjenje zagađenosti vazduha i da Radna grupa i Gradski štab za vanredne situacije podnesu izveštaj o radu i rezultatima.

 

„Tek što je počela grejna sezona, ponovo se javlja problem sa zagađenjem vazduha. Vidljivost je još više smanjena zbog magle koja se spušta kako u jutarnjim tako i u večernjim časovima. Zbog toga je otežano i usporeno kretanje autobusa, automobila, pa je i zagađenje od izduvnih gasova veće. Ovako loš vazduh Nišlije udišu godinama, a čini se da se ništa nije promenilo ni u odnosu na početak godine, kada sam kao odbornik Skupštine Grada Niša, organizovao građanski protest i predložio konkretne mere za smanjenje zagađenosti vazduha u Nišu. Posledica zagađenosti vazduha je povećan broj obolelih od bolesti pluća, srca i krvnih sudova. Permanentno loše stanje vazduha takođe dovodi do smanjenja imuniteta, što u vreme epidemije Covida 19 može samo da dovede do povećanja broja zaraženih“, izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša.

On kaže da smo do situacije da imamo visok stepen zagađenja vazduha došli nemarnom politikom Gradskog rukovodstva.

“Zato zahtevam Izveštaj o radu i rezultatima Radne grupe koja je formirana 28.01.2020. godine i Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša i da se Izveštaj dostavi na uvid svim odbornicima i javnosti. Građani moraju da znaju šta je Radna grupa, od trenutka kada je formirana, uradila po pitanju poboljšanja kvaliteta vazduha u Nišu“, rekao je Stanković.

Stanković je zaključio da je potrebno u hitnom roku preduzeti konkretne mere za suzbijanje i otklanjanje štetnih posledica po zdravlje naših sugrađana, koje su već nastale zbog povećanog zagađenja vazduha.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Svaka mu cast. Treba to vec jednom da se sredi. Muz mi je asmaticar i cim dodje vreme grejanja to ne moze da se dise.Jesenas sam kupila u Beogradu neki ruski preciscivac vazduha da mu stoji u sobi kako bi preziveo ovo zagadjenje. Sve se nesto mislim da kupim i sebi za kuhinju.

  2. nema šta razmišljati kupite draga olgice nećete se pokajati.što bi naš narod rekao od viška glava ne boli dobro dođe ako u kuhinji ložite kao i ja smederevac….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com