Politika

Stanković: Grad Niš da nadoknadi štetu domaćinstvima koja su poplavljena u proleće 2020. godine

Na koferenciji koja je održana danas u Skupštini grada Niša, odbornik kolacije  „Niš, moj grad”, Miodrag Stanković izjavio je da zahteva od grada Niš formira komisiju i da nadoknadi sva sredstva domaćinstvima koja su oštećena u poplavama.

“Zahtevam da Grad formira komisiju, obiđe sva domaćinstva koja su prijavila štetu od poplava, pribavi sve zahteve od Gradskih opština, objedini ih i opredeli sredstva koja će uručiti porodicama čiji su objekti oštećeni u poplavama“  naglasio je  Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada

U dva navrata u proleće 2020. godine, jaka kiša je donela nevolje mnogim niškim porodicama, posebno onim koji žive u nižim delovima grada.

“Poplavljene su kuće, najviše na području Gradskih opština Crveni Krst i Palilula ali i na području drugih Gradskih opština. Posebno je bila teška situacija u delu grada oko pruge i čairskog parka, ali i u ostalim opštinama, primer je i opština Pantelej”, naveo je Stanković.

Stanković kaže,  “da su se ljudi obraćali nadležnima, podosili zahteve, prilagali fotografije, opisivali  nastalu štetu, ali je reakcija nadležnih izostala”.

Ističe da su funkcioneri Gradskih opština “javno obećali da će svi građani dobiti jednokratnu novčanu pomoć, za sanaciju dvorišta, podruma, soba, parketa, nameštaja”.  Rečeno je i da će se zahtevi objediniti i da će posebna Komisija izvršiti procenu štete na terenu.

“Suksecivno su deljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama (brašno, šećer, ulje i dr.) što je svakako dobrodošlo, ali predstavlja samo bacanje prašine u oči ljudima kojima je trebalo dati novac da saniraju štetu u svojim kućama za stanovanje, da promene parkete, kupe nov nameštaj i sl.

” Nevreme koje je tada zadesilo pojedine Gradske opštine napravilo je veliku štetu, ali još veća šteta može nastati u slučaju da pljuskovi i nepogode potraju više vezanih dana. Problem u pojedinim delovima grada predstavlja i saobraćaj nakon velikih kiša, jer se automobili zaglave u ulicama, a voda dodatno pod pritiskom ulazi u dvorišta. Zato je neophodno raditi na strategiji dugoročne zaštite od poplava“ , zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com