Zdravlje

Šta će biti sa bolnicom u Knez Selu – Grad Niš želi da tu bude gerijatrija

Od najave da će bolnica za plućne bolesti u Knez selu postati kovid bolnica ostala je samo ideja. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete Doljevcu rekao da je lakše sagraditi novu nego renovirati staru bolnicu, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila da Grad Niš ima plan za ovaj objekat.

Prema njenim rečima Grad je spreman da razmeni imovinu sa državom i preuzme bolnicu u Knez Selu u kojoj bi bio smešten Zavod za gerijatriju i palijativna služba koja Nišu nedostaje.

Gradonačelnica je o ovoj ideji razgovarala i sa predsednikom Srbije na sastanku održanom u Gadžinom Hanu sa predstavnicima lokalnih samouprava.

“Ja sam juče vrlo otvoreno rekla ministru zdravlja da smo kao grad spremni da uđemo u pregovore i razgovore sa Ministarstvom zdravlja u vezi sa Knez Selom. Ako Ministarstvo zdravlja ne želi Knez Selo i želi da ga proda mi ćemo prvi biti zainteresovani, ne da ga kupimo, već da razmenimo imovinu sa državom. Da možda sutradan tu napravimo neku gerijatriju, znate da postoji Zavod za gerijatriju samo na papiru. Nama treba i palijativa, da se oslobode kreveti u Kliničkom centru”, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Ona je dodala das u to sve neka razmišljanja da zgrada ne privatnicima koji će to da sruše ili da zatvore. Grad ima dovljno ideja kako neke zgrade mogu da se iskoriste i za šta mogu da posluže, kazala je Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com