Društvo

Gradski karavan u Knez Selu, kanalizacija i asfalt gorući problemi

Od 66 sela koliko ima Niš, samo u 20 sela, Grad nije ništa uradio do sad, što ne znači da neće, kazala je danas gradonačelnica Dragana Sotirovski prilikom obilaska Knez Sela sa saradnicima. Meštani kao goruće probleme naveli su kanalizaciju, asfaltiranje, a spajanje Žikić i Dokić male znato bi im olakšalo svakodnevno fukcionisanje.

 

“Poslednjih 20 godina ovde ništa nije ulagano. Ovde živim 46 godina, ovo je prva gradonačelnica koja je radno došla u naše selo, da čuje naše probleme i da ih reši, na čemu smo joj jako zahvalni. Selo je živo, ima dosta mlade dece, neke porodice imaju čak po petoro dece”, kazao je Ivan Stojanović, savet građana mesne zajednice  U Knez Selu.

 

Knez Selo ima 450 domova u kojima živi više od 1000 meštana.

“Od 66 sela koliko ima Niš, samo u 20 sela, Grad nije ništa uradio do sad, što ne znači da neće. Knez Selo je jedno od onih u kojima smo uradili važnu stvar, a to je da smo uspeli da sačuvamo prostor Zadružnog doma gde meštani zahtevaju izgradnju fiskulturne sale. Prioritet jeste rekonstrukcija vodovodne mreže, zatim asfaltiranje centralnog puta. Ti putevi pripadaju “Putevima Srbije”, ali ćemo mi kao Grad da tražimo saglasnost kako bi građanima izašli u susret pre zime. Spajanje njihove dve mahale koje su jako važne za funkcionisanje meštana u selo”, pojašnjava gradonačelnica.

Podsetimo, Grad Niš prošle godine otkupio je na licitaciji zadružne domove u Knez Selu i Gornjem Matejevcu, koji su bili imovina PIK Niš.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Ovaj Ivan Stojanović uopšte ne laže da je Sotirovski prva Gradonačelnica koja je posetila Knez Selo, ona je ujedno i prva Gradonačelnica Niša.

    1. Рашо, она је Намештеница (Градоначелника бирају грађани) и сада Добрујевка вода путујући циркус по селима (пред изборе).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com