Društvo

OGLASIO SE KOMESERIJAT: U Knez Selu neće bit prihvatni centar za migrante

Povodom informacija objavljenih u pojedinim medijima o otvaranju Prihvatnog centra u Knez Selu, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije izdao je saopštenje, u kome se kaže da niti je imao niti ima nameru da otvara Prihvatni centar u objektu Klinike za plućne bolesti u Knez Selu“.

 

U ovom objektu niti je bilo planirano otvaranje Prihvatnog centra za migrante, niti ima potrebe za istim, ističe se u saopštenju.

Navedeni objekat je u nadležnosti Ministarstva zdravlja i nema nikakve veze sa nadležnostima Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Ove tvrdnje opozicije negirali su ranije i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor UKC.

“Posle lažne priče o štetnosti solarnih panela u Matejevcu, na meti je napuštena bolnica iz 1936. godine u kojoj su se do 2018.lečili plućni bolesnici, koju je Grad spreman da kupi ili preuzme od Ministarstva zdravlja za svoje potrebe“, napisala je gradonačelnica na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici.

Da podsetimo, pod sloganom “Bolnica nije kamp za migrate”, odbornik opozicije u GO Pantelej Slaviša Dinić, održao je protest upozorenja u sredu 13. septembra, na platou ispred glavnog ulaza nekadašnje bolnice u Knez selu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com